Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine este cel mai mic bebeluș din lume. S-a născut cu greutatea unui pui de pisică. Iată-l și pe cel mai mare

Cine este cel mai mic bebeluș din lume. S-a născut cu greutatea unui pui de pisică. Iată-l și pe cel mai mare
Pentru orice femeie a deveni mamă este cea mai mare binecuvântare primită de la Dumnezeu. Există și cazuri în care mamele au fost uimite ce au adus pe lume.

Atât cel mai mic cât și cel mai mare bebeluș care s-au născut vreodată au ajuns în Guinness World Records.

V-ați imaginat vreodată un bebeluș cu 71,1 cm, care cântărește zece kilograme? El este cel mai mare copil care s-a născut vreodată și a venit pe lume în anul 1879, mama fiind Anna Bates. Femeia care i-a dat viață avea o înălțime de 2,40 metri, iar tatăl, Martin Van Buren Bates, doar… 2.36 metri înălțime. Din păcate, bebe a murit după doar 11 ore.

Anna Bates, femeia care a dus pe lume cel mai mare copil

Cel mai mic bebeluș

La polul opus este Nina Juarez, care a adus pe lume un bebeluș de doar 24 centimetri lungime și o greutate de 320 grame. El a stat în burtica mamei doar 108 zile și a venit pe lume pe 20 iulie 2002. Copilul a stat cu mama în spital cinci luni și au fost externați pe 6 decembrie 2002.

Bebelușul care a stat doar 21 de săptămâni în burtica mamei

Acest bebeluș a stat doar 21 de săptămâni în burtica mamei

Există și un bebeluș care a vrut să vadă lumina zilei mult mai repede decât este normal și a stat doar 21 de săptămâni în uter. Curtis Means s-a născut cu 420 de grame, iar medicii nu i-au dat șanse de supraviețuire. A trebuit să fie hrănit la trei ore cu un tub, a fost tratat pentru hipertesiune și, în ciuda acestor probleme, anul trecut a sărbătorit doi ani de viață.

O femeie a născut 69 de copii

Prima soție a lui Feodor Vassiliev, un țăran din Rusia, a născut potrivit Guinness World Records, de-a lungul vieții nu mai puțin de 69 de copii. E vorba de 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți. Ulterior, soțul femeii s-a recăsătorit și a mai avut cu cea de-a doua soție alți 18 copii. În total, se spune că acesta ar fi avut nu mai puțin de 87 de copii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre