țLenjeria intimă cu o fundiță în față nu e doar foarte drăguță, ci mai ales practică pentru doamne și domnișoare.
Pe vremuri, înainte ca elasticele să fie inventate, lenjeria intimă era susținută cu o panglică prinsă de țesătură. Aceasta le ajuta le doamne și domnișoare să nu încurce fața cu spatele atunci când se îmbrăcau în întuneric – electricitatea nefiind printre utilitățile existente ale vremii. Cu alte cuvinte, fundița pusă pe lenjeria intimă rămâne un semn nostalgic al trecutului, o amintire a unei epoci în care îmbrăcatul era un pic mai dificil.
Ce purtau femeile în vechime
Nici acum nu le este specialiștilor foarte clar ce fel de lenjerie intimă foloseau femeile europene înainte de secolul al XV-lea. Cele mai multe dovezi provin din opere de artă, scrieri și textile care s-au păstrat suficient de bine pentru a supraviețui până în acest moment.
Doamnele purtau pe sub haine jupoane și alte lucruri asemănătoare unei cămăși de noapte, cunoscute sub numele de chemise, și uneori corsete. În anii 1800, femeile au început să folosească și pantaloni, potrivit istoricului Tim Lambert. Simpli la început, aceștia au început spre sfârșitul secolului să fie împodobiți cu dantelă.
Pantalonii, strămoșii lenjeriei intime de astăzi
Acești pantaloni, purtați și de femei și de bărbați, erau largi, dar legați printr-un cordon. Așa s-au transformat în lenjeria intimă de astăzi. Aceste fundițe au fost păstrate ca și un element decorativ la obiectele pentru femei, după ce elasticul a devenit popular.
Lenjeria Reginei Victoria, vândută cu 17 mii de euro la licitație
Lenjeria de corp din bumbac, avand circumferința de 114 de centimetri – ilustrând dimensiunile suveranei – a fost vedeta unei licitații în anul 2015, la care au fost prezentate și alte articole vestimentare care i-au aparținut reginei Victoria.
Un cumpărător anonim a achiziționat chiloții regali, până la genunchi, cu suma de 17.200 de euro. Lenjeria albă este confecționată din bumbac și este brodată cu inițialele VR, de la „Victoria Regina”.
Regina Victoria a deținut coroana între 1837 si 1901.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Românii, arși la buzunare în timpul vacanței. Prețurile vor crește considerabil
- Mare schimbare pentru români. Se vinde un celebru supermarket
- HOROSCOP 5 decembrie 2024. Zodiile protejate de astre
- Pensionarii vor primi trei plăți înainte de sărbători! Despre ce este vorba
- Călin Georgescu va da ordinul. Legea care se va aplica peste tot în România
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- TVR, invitație la dezbatere. Elena Lasconi și Călin Georgescu, față în față la TVR
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
- Cum l-a șocat Vlad Țepeș pe Mahomed al II-lea și cum l-a influențat pe Ivan cel Groaznic
- CSAT a declasificat documentele despre campania de TikTok a lui Călin Georgescu