Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine sunt românii care vor putea primi 200.000 de euro. Banii sunt nerambursabili

Cine sunt românii care vor putea primi 200.000 de euro. Banii sunt nerambursabili
Românii primesc vești bune de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Vor putea primi suma de 200.000 de euro.

Românii care sunt operatori economici în stațiunile balneare și balneoclimatice și vor să facă investiții în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă și de agrement vor primi de la stat bani, în limita unui plafon de 200.000 de euro. Banii sunt neramsursabili.

Apelul pentru proiecte va fi lansat în luna septembrie

Important pentru persoanele care vor să beneficieze de acești bani! Apelul de proiecte va fi lansat în luna septembrie, înscrierile urmând a fi derulate exclusiv online, pe www.turism.gov.ro.

„Schema de minimis şi procedura de aplicare a acesteia au fost publicate joi, 17 august, în Monitorul Oficial”

”Ministerul Economiei, Antreprenoratului şi Turismului va acorda finanţări nerambursabile operatorilor economici din staţiunile balneare şi balneoclimatice care doresc să realizeze investiţii în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă şi de agrement, în limita unui plafon de 200.000 euro. Schema de minimis şi procedura de aplicare a acesteia au fost publicate joi, 17 august, în Monitorul Oficial”, a anunțat Ministerul Economiei.

Bani de la stat pentru investiții în turism

Ce activități urmează să fie finanțate

Potrivit Ministerului Economiei, urmează să fie finanțate proiecte de extindere şi reabilitare de structuri de primire turistică cu „funcţiuni de cazare turistică, alimentaţie publică şi tratament balnear, inclusiv a reţelelor de captare şi transport a factorilor naturali de cură”.

De asemenea, vor avea parte de finanțare din bani de la stat „construcţia, extinderea şi reabilitarea obiectivelor culturale, sportive şi de agrement din staţiunile balneare”. Vor fi dați bani de la stat și pentru „achiziţia de echipamente, mobilier şi aparatură medicală specifice tratamentelor balneare”. Nu în ultimul rând banii vor folosi și pentru „formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deţinute de beneficiar în domeniul HoReCa”.

Aplicațiile vor fi verificate de Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii

Operatorii economici trebuie să completeze formularul electronic dedicat și să anexeze documentele justificative. Aplicațiile vor fi verificate de Agenţiile pentru Îndeprinderi Mici şi Mijlocii de care aparţin, în ordinea numerelor de înregistrare şi a bugetului aprobat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre