Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciorba de castraveți, cel mai bun fel de mâncare pentru sezonul cald. Iată cât de simplu se prepară

Ciorba de castraveți, cel mai bun fel de mâncare pentru sezonul cald. Iată cât de simplu se prepară
Odată ce anotimpul cald își intră în drepturi, tot mai multe persoane caută preparate cu cât mai puține calorii, dar cu un gust desăvârșit. Ce spuneți de o ciorbiță de castraveți?

Până acum ați consumat castraveții doar în salată? Atunci e momentul să încercați o nemaipomenită ciorbă de castraveți.

Ciorba de castraveți, cel mai bun fel de mâncare pentru anotimpul cald. Iată cât de simplu se prepară

Unii nu au auzit de acest fel de mâncare, iar cei care l-au gustat odată au repetat rețeta de fiecare dată când au avut poftă de un preparat delicios. Pentru a obține această de vară, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500-600 g castraveţi mai mari, 1 morcov, o jumătate de ardei gras roșu, 1 ceapă, 2 linguri cu ulei. Adăugați și 1.5 litri de apă, frunze de pătrunjel sau mărar, 1 gălbenuş de ou, 250 g iaurt sau smântână, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pentru început se curăță ceapa, ardeiul și morcovul, se spală foarte bine și se taie mărunt. Puneți două linguri cu ulei, lăsați puțin la încălzit și adăugați ingredientele de mai sus. Când morcovul și-a schimbat culoarea, adăugați și bucățile de castravete. Amestecați bine și puneți 1,5 litri apă și sare.

Se va lăsa la fiert până ce castravetele devine transparent și moale. În acel moment opriți focul. Se amestecă gălbenușul de ou cu iaurt și smântână și se adaugă în ciorbă.

 

Gustați și vedeți dacă mai e nevoie de sare sau piper, apoi adăugați pătrunjelul verde sau mărarul. Pentru un gust cu adevărat desăvârșit, ciorbița de castraveți se servește alături de crutoane sau felii de pâine prăjită, peste care puteți pune brânză sau cașcaval ras.

Ciorbiță de castraveți murați

Pentru cei care preferă castraveții murați, puteți pregăti o ciorbă foarte bună din aceștia. Ingredientele necesare sunt: 8-10 castraveți murați de vară, 1 ceapă medie, 1 ardei gras, 2 morcovi, 100 g măsline Kalamata, 3-4 cartofi, 50 ml ulei, sare, mărar uscat și ierburi aromate, 100 g țelină.

Mod de preparare

Se curăță legumele, se spală, iar morcovul și țelina se dau pe răzătoare. Ceapa se toacă cât mai mărunt, la fel și ardeiul. Se pun la călit în ulei, alături de cartoful care se taie cubulețe. După ce legumele se călesc se pune apa și la jumătatea timpului de fierbere se pun castraveții rondele, iar mai târziu și măslinele. În final, se adaugă mărarul și ierburile aromate.

Sursă foto: bucataras

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre