Simona Ionescu / Redactor Șef

Cîțu a cedat, Ciucă este propunerea PNL. PSD insistă că au o altă propunere. Liderii se întâlnesc la ora 16

Cîțu a cedat, Ciucă este propunerea PNL. PSD insistă că au o altă propunere. Liderii se întâlnesc la ora 16
A fost din nou ședință importantă la PNL. După negicieri nesfârșite, au decis numele cu care vor merge la președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier. Însă PSD insistă să spună că are o altă propunere. Se întâlnesc din nou.

Degeaba au tot negociat pentru că, în cele din urmă următorul premier va fi cel propus de Kalus Iohannis. Florin Cîțu, președintele PNL și actualul premier interimar, nu a fost prezent când a fost făcut anunțul. Acum așteptăm să vedem cu ce propunere vine PSD sau dacă îl acceptă pe Nicolae Ciucă. Vom reveni cu informația.

PSD insistă că au o altă propunere. Se întâlnesc la ora 16

Conducerea PNL a anunțat oficial propunerea liberalilor pentru funcția de premier. Singurul nume rămas pe masă este cel al generalului Nicolae Ciucă. Curios este că președintele PNL, Florin Cîțu, nu a fost prezent la declarațiile de presă. La ora 16.00, liberalii și social-democrații se vor întâlni pentru a discuta ultimele detalii legate de programul de guvernare.

Gheorghe Flutur a explicat care este motivul pentru care PNL a decis să susțină un alt membru de partid în afară de Florin Cîțu pentru șefia Guvernului. Fruntașul liberal a spus că este vorba despre „capacitatea partidului de a înțelege că este mai importantă țara decât un om”.

„Trebuie observat inclusiv la domnul Cîțu această atitudine pragmatică și sinceră de a propune o soluție pentru a merge mai departe. Vreau să vedeți consecvența PNL și pentru guvern minoritar. Astăzi, pentru această coaliție, suntem pentru același nume.”, a spus Gheorghe Flutur.

Conducerea PNL a anunțat oficial propunerea liberalilor pentru funcția de premier. Singurul nume rămas pe masă este cel al generalului Nicolae Ciucă.

Rareș Bogdan, scut pentru Florin Cîțu: „E la fel de puternic”

„Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun. A fost o discuție absolut firească, cu toate opțiunile pe masă. Florin Cîțu a spus ieri că orice membru al PNL poate fi premier. Am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție. Florin Cîțu în nici un caz nu a pierdut, e în continuare președintele partidului. Suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum”, a spus prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

În legătură cu felul în care vor primi social-democrații propunerea oficială a PNL, Rareș Bogdan a transmis că este sigur că PSD va accepta numele generalului Ciucă.

„Cele două mari partide din România au filozofii, ideologii, doctrine complet diferite. Dar, în momente cheie pentru țară, ne punem la aceeași masă pentru această țară. Sigur că fiscal, economic etc, diferențele au trebuit compatibilizate”, a adăugat Rareș Bogdan. „Ar fi cazul să nu mai dormim”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL. Sursa: evz.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre