Pensii crescute –nu, salarii majorate –nu, scumpiri în lanț -da, restricții – da. Mai începe și un nou an școlar și nu se știe încă dacă elevii se vor întoarce în bănci sau vor sta tot online. Într-un sondaj Avantgarde, cei mai mulți români se declară nemulțumiți.
Românii nu știu cine sunt miniștri României din Guvernul Cîțu
Românii sunt nemulțumiți de membrii Cabinetului Cîțu. Nici nu îi cunosc prea bine, deși aceștia merg des la televizor și postează mesaje pe rețelele de socilaizare. De cele mai multe ori nu spun nimic important pentru viața românilor de rând.
Un sondaj publicat de Avantgarde a măsurat încrederea pe care românii o au în miniştrii Cabinetului Cîţu.
Florin Cîţu se bucură de încrederea a 6% dintre români, potrivit sondajului Avangarde realizat în perioada 20-24 august 2021. Este cea mai vizibilă persoană din Guvern. În acest top mai intră patru miniştri.
Premierul este urmat în topul încrederii de Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, și Cătălin Drulă, ministrul transporturilor, ambii cu 5%. 4% dintre români au încredere în Nicolae Ciucă, ministrul apărării, în timp ce 2% au numit-o pe Raluca Turcan, ministrul muncii.
Alți 5% dintre cei care au răspuns la sondaj au numit alți miniștri din Guvern, în timp ce 80% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.
Florin Cîţu, la cote mici de încredere
900 de români au fost întrebați dacă Florin Cîţu ar trebui să demisioneze după ce s-a aflat că a fost arestat pentru două zile în SUA, în urmă cu 20 de ani. 42% dintre români consideră că da, iar 25% că nu. 33% au spus că nu pot aprecia sau nu au răspuns.
42% dintre români cred că președintele Klaus Iohannis ar trebui să îi ceară premierului să plece de la conducerea Guvernului, după acest scandal. Alți 27% au răspuns negativ. 31% au spus că nu pot aprecia sau nu au răspuns.
Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 20-24 august 2021, pe un eșantion de 900 de subiecți. Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%. Sursa: capital.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook