Simona Ionescu / Redactor Șef

Claudiu Adam a câștigat locul 1 la campionatul european de Drift Kings din Grecia

Claudiu Adam a câștigat locul 1 la campionatul european de Drift Kings din Grecia
Pilotul de curse Claudiu Adam are doar 18 ani, dar stabilește record după record în concursurile de drift. Acum a uimit publicul și concurenții de la campionatul european desfășurat în Grecia.

Claudiu este cel mai tânăr pilot de drift din Europa și unul dintre cei mai bun în acest sport. Presa l-a remarcat de când era un puști de 10-11 ani. Încet-încet, cu multă muncă, Claudiu Adam a devenit o vedetă a sportului automobilistic.

Acum a participat în Grecia în campionatul european Drift Kings la clasa pro2. A reprezentat cu cinste România. A luat locul 1 la grupa sa, fiind cel mai tânăr pilot de pe podium. A câștigat lupta finală după ce s-a întrecut cu un alt român talentat – Radu Vaduva ( locul 2), și el un pilot foarte experimentat.

„Sunt extrem de fericit, am o echipă profesionistă și o familie minunată ce mă susțin în tot ceea ce fac. Este un premiu de echipă, îl dedic tuturor, echipei, familiei și sponsorilor”, ne-a spus entuziast Claudiu Adam. Ne-a trimis și niște fotografii de la festivitatea de premiere

Victorii din trecutul tânărului campion Claudiu Adam

A mers pe Transalpina cu peste 120km/h, a câștigat primul loc în competițiile greilor și a reprezentat cu succes România în concursurile de drift internaționale. Întotdeauna, cu steagul țării fluturând pe bolidul său.

În luna iulie 2019 a obținut un rezultat extraordinar la calificările din etapa de la Prejmer, Brașov. Puștiul de doar 16 ani, cât avea atunci, a fost pe primul loc la punctaj și timpi, devansând greii acestui sport.

Pe ploaie torențială, tânărul pilot a obținut locul 4 la etapa pro, fiind singurul care a ocupat vreodată acest loc la o vârstă atât de mică.

Despre Claudiu Adam, Rețete și Vedete și Evenimentul zilei au mai scris. Era un țânc când a ales mașinile de curse dintre toate jucăriile. Apoi, când a mai crescut și a descoperit internetul, băiatul a căutat o școală care să-l învețe să conducă mașini în mod profesionist.

Astfel, cu insistențele specifice unui copil determinat și fixat pe o dorință, Claudiu Adam și-a convins părinții să-l ducă la cursuri speciale și să-i găsească un antrenor. A urmat perioada de antrenamente intense, dar și premiile care au început să se așeze frumos pe rafturile și pereții din camera lui Claudiu.

Opt sfaturi de la un specialist de top cum să îți antrenezi creierul împotriva insomniei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre