Simona Ionescu / Redactor Șef

Clienții rămân mască la raft. Cum s-au gândit reprezentanții unui celebru magazin să protejeze produsele de hoți

Clienții rămân mască la raft. Cum s-au gândit reprezentanții unui celebru magazin să protejeze produsele de hoți
Un clujean a publicat o fotografie dintr-un supermarket din Cluj care demonstrează că românii sunt tentați în ultima perioadă să fure chiar și cele mai banale produse.

Un localnic din Cluj a postat o imagine cu un pachet cu unt care era protejat de o capsulă antifurt. E clar pentru toată lumea că reprezentanții magazinului au adoptat o astfel de metodă după ce au avut parte de evenimente neplăcute cu diferite persoane. „Cum îți dai seama că situația e super nasoală. La Carrefour untul, untul!, e protejat în capsule antifurt.”, a scris Adrian Ardelean, pe pagina sa de Facebook.

Cu cât s-a scumpit untul în ultima perioadă

Potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică, anul acesta, prețul la unt a crescut cu 43,43%, iar românii nu-și mai permit să achiziționeze acest produs. În luna septembrie, fermierii estimau că în curând prețul la produsele lactate se vor scumpi și mai mult, un litru de lapte la fermă putând ajunge la trei lei. De la un leu cât era anul trecut. Asta înseamnă că ajunge pe raft la 8-9 lei/litru.

Tot atunci, aceștia au afirmat că au fost notificați că și ambalajele se vor scumpi cu un procent de 15% și nu erau deloc pozitivi pentru viitor. „În ultima perioadă, încă primim semnale din partea producătorilor de materii prime că ar exista din nou riscul să înceapă să avem niște comunicări de majorări de costuri ale materiilor prime”, spune un producător de lapte.

Cât s-a scumpit brânza și ouăle

La rândul ouăle, spun specialiștii, au un preț mai mare cu 90%. Ca urmare a scumpirii laptelui, prețul unui kilogram de cașcaval sau brânză maturată făcute din lapte de vacă va ajunge în retail la 100 lei/kg, a mărturisit cu ceva timp în urmă, Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui. „Caşcavalul va ajunge la 100 lei/kg. Cel mai ieftin caşcaval în retail este 47 lei/kg şi cel mai scump este aproximativ 67 lei/kg“, a spus acesta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre