Simona Ionescu / Redactor Șef

Clotilde Armand, cercetată penal „pentru că a furat startul Halloweenului”

Clotilde Armand, cercetată penal „pentru că a furat startul Halloweenului”
Clotilde Armand trece printr-o situație complicată și va trebui să dea socoteală pentru faptele sale. Iată ce a pățit primarul sectorului 1.

De când a devenit primar al sectorului 1, Clotilde Armand nu are viață prea bună, iar acum pare că i s-a înfundat. Pentru că a apărut îmbrăcată în costum de pompier cu ceva timp în urmă, ea este acum cercetată de poliție pentru uzurparea de calități oficiale. „A furat startul Halloweenului când s-a costumat în fața poporului în slavator”, a scris un cetățean pe Facebook, stârnind reacții în valuri.

Momente grele pentru Clotilde Armand. Eț

a

„(…) vă comunicăm faptul că a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 258 din Codul Penal”, arată Poliția Română într-un răspuns pentru PS News. Potrivit Codului Penal, primarul sectorului poate primi fie amendă, fie închisoare de la șase luni la cinci ani.

„Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public…”

„(1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2)

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii. (3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”, precizează art. 258 din Codul Penal.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre