Simona Ionescu / Redactor Șef

Complot iranian de asasinare a lui Donald Trump. Secret Service menține tăcerea

Complot iranian de asasinare a lui Donald Trump. Secret Service menține tăcerea
Un nou scenariu bulversează societatea americană. Secret Service ar fi obținut informații de la o sursă, în ultimele săptămâni, cu privire la un complot al Iranului prin care s-ar încerca asasinarea lui Donald Trump.

Tentativa de asasinat a lui Donald Trump din partea Iranului a determinat Secret Service să sporească securitatea în jurul fostului președinte, au declarat pentru CNN mai multe persoane. Informația despre acest complot ridică mari semne de întrebare, în condițiile în care la sfârșitul săptămânii trecute a existat o breșă de securitate.

Deficiențe de securitate la mitingul de sâmbătă din Butler, Pennsylvania

Nu există niciun indiciu că Thomas Matthew Crooks, tânărul de 20 de ani care ar fi încercat să-l ucidă sâmbătă pe fostul președinte, ar avea legătură cu acest complot, au declarat sursele. Iar CNN nu a obținut nicio confirmare a acestui scenariu.

Existența amenințării din partea unei agenții de informații străine ostile și securitatea sporită pentru Trump ridică noi întrebări cu privire la  deficiențele de securitate de la mitingul de sâmbătă din Butler, Pennsylvania.

E greu de înțeles modul în care un bărbat în vârstă de 20 de ani a reușit să aibă acces la un acoperiș din apropiere pentru a trage focuri de armă care l-au rănit pe fostul președinte.

Secret Service a suplimentat resursele și mijloacele pentru protecția fostului președinte Trump înainte de ziua în care a fost împușcat

Donald Trump, dus pe brațe după ce a fost împușcat

Un oficial american din domeniul securității naționale a declarat că Secret Service și campania lui Trump au fost informate cu privire la amenințare înainte de mitingul de sâmbătă.

„Secret Service a aflat de amenințarea crescută din acest flux de amenințări. NSC a contactat direct USSS la un nivel superior pentru a fi absolut sigur că au continuat să urmărească cele mai recente rapoarte.

USSS a împărtășit aceste informații cu șeful detaliilor, iar campania Trump a fost informată cu privire la o amenințare în evoluție.

Ca răspuns la creșterea amenințării, Secret Service a suplimentat resursele și mijloacele pentru protecția fostului președinte Trump. Toate acestea au fost făcute înainte de ziua de sâmbătă”, a declarat oficialul pentru CNN.

Secret Service i-au avertizat pe cei care se ocupă de campania lui Trump să nu facă meeting în aer liber

Cei care se ocupă de Campania lui Trump nu au dorit să dezvăluie dacă au fost informați cu privire la amenințarea iraniană.

„Nu comentăm detaliile de securitate ale președintelui Trump. Toate întrebările trebuie adresate Serviciului Secret al Statelor Unite”, se arată în declarația acestora.

Oficialii Secret Service i-au avertizat în mod repetat să nu organizeze mitinguri în aer liber, întrucât prezintă riscuri mai mari decât evenimentele la care agenția poate controla mai bine accesul, au declarat persoane informate în acest sens.

„Secret Service și alte agenții primesc în mod constant noi informații privind potențialele amenințări și iau măsuri pentru a ajusta resursele, după cum este necesar. Nu putem comenta niciun flux specific de amenințări, decât să spunem că Secret Service ia amenințările în serios și răspunde în consecință”, a declarat marți Anthony Guglielmi, un purtător de cuvânt al agenției. Misiunea permanentă a Republicii Islamice Iran la Organizația Națiunilor Unite a negat existența unui complot iranian de asasinare a lui Trump.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre