Simona Ionescu / Redactor Șef

Constructorul vilei lui Irinel Columbeanu pune paie pe foc. A dezvăluit teoria despre incendiul devastator

Constructorul vilei lui Irinel Columbeanu pune paie pe foc. A dezvăluit teoria despre incendiul devastator
Milionar în anii de după Revoluție, înconjurat de femei frumoase, cu o soție fotomodel care i-a devenit iubită cât era încă minoră, Irinel Columbeanu s-a răsfățat în lux. În final a ajuns să trăiască la azil. Cea mai mare lovitură pentru milionar a fost distrugerea casei, pe care o pierduse deja, în urma unor împrumuturi neachitate.

Superba vilă de la Izvorani, unde Irinel Columbeanu a dus-o pe Monica Gabor după ce i-a devenit nevastă, a ajuns o ruină. Casa a ars  din temelii, cum s-ar spune, pentru că în final au mai rămas pereții și statuile. În incendiu, Irinel Columbeanu a pierdut toate bunurile, inclusiv opere de artă semnate de mari artiști contemporani, haine de firmă sau certificatul prin care Monica l-a făcut proprietarul unei stele, cu ocazia ultimei aniversări a lui cât încă mai formau un cuplu.

Constructorul vilei lui Irinel Columbeanu pune paie pe foc

Deși au trecut mulți ani de la incendiu, abia acum  iese la iveală o teorie care stă bine în picioare. Constructorul fostei case a lui Irinel Columbeanu a decis să rupă tăcerea și să spună ce crede el că s-a întâmplat. Acesta are argumentul profesionistului: știe exact ce a construit și ce dotări scumpe, de siguranță, avea vila impozantă.

Fostul „palat de la Izvorani” în care a huzurit Irinel Columbeanu a ajuns o ruină în urma incendiului (arhivă)

La Xtra Night Show s-au spus, recent, detalii explozive despre vila de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu. Deși inițial s-a afirmat că ar fi luat foc accidental, constructorul casei este absolut convins că acest lucru ar fi fost imposibil. El a explicat de ce vila nu putea să ardă accidental. Mai mult el adaugă un detaliu semnificativ: casa avea un sistem sofisticat de stingere a incendiilor. Fusese o măsură de precauție pentru a proteja imobilul și bunurile din el, în cazul unui foc deschis.

Sistemele de apărarea a casei pentru incendii, dezactivate

Invitat la Xtra Night Show, Clement Mocanu, constructorul casei, a declarat că sistemul din vila lui Irinel Columbeanu era unul dintre cele mai performante, care ar fi prevenit un astfel de incendiu. Constructorul a menționat că, inclusiv în cazul unei întreruperi de curent, un generator ar fi intrat imediat în funcțiune pentru a menține activ sistemul de prevenire a incendiilor.

Așa arăta vila de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu. Avea generator electric pentru sistemul de stingere a incendiilor (arhivă)

Aceste detalii îl fac pe Clement Mocanu să fie convins că incendiul nu a fost accidental, ci provocat intenționat. Deși nu poate numi cu exactitate cauza incendiului, Mocanu sugerează că cineva ar fi oprit mai întâi generatoarele,  apoi și curentul electric, dezactivând astfel întregul sistem de prevenire a incendiilor, înainte de a da foc casei.

Irinel Columbeanu a calculat paguba: 150 de milioane de euro

Recent, într-un podcast, Irinel Columbeanu a declarat că a pierdut nu mai puțin de 150 milioane de euro la incendiu. Printre altele, i-ar fi ars un seif cu totul, iar în acesta se aflau  80.000 de euro cash. „150 milioane de euro i-am avut în investiții. Cash, am avut în casă vreo 80.000 de euro și bineînțeles că au ars… îi aveam într-un seif”, a mărturisit Columbeanu.

În vila de la Izvorani, Irinel Columbeanu a dus o viață de rege, înconjurat de opere de artă (arhivă)

Irinel Columbeanu, care, în trecut avea o avere estimată la 60 de milioane de euro, și se îmbrăca numai de la marile case de modă, a ajuns în 10 ani, falit.  Vila de la Izvorani nu mai era a lui din 2009, dar tot suferă că toate bunurile i-au fost distruse. În „palatul de la Izvorani”, existau tablouri, sculpturi și o frescă semnate de Sabin Bălașa și una făcută de Anna Lesko, iubita lui Irinel Columbeanu (63 de ani) dinaintea Monicăi Gabor, pe lângă opere de artă ale altor mari artiști.

Sursa foto: Instagram, arhivă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre