Simona Ionescu / Redactor Șef

COVID-19. Ministrul sănătății: ”Nu vom mai avea parte prea curând de relaxare”

COVID-19. Ministrul sănătății: ”Nu vom mai avea parte prea curând de relaxare”
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, spune că nu toți românii au respectat regulile impuse în starea de alertă de pndemie COVID-19. Ca urmare, ”Nu vom mai avea parte prea curând de relaxare”.

România nu a scăpat de pandemia de coronavirus. Ultimele săptămâni de relaxare au adus din nou un număr mare de îmbolnăviri, peste 300 de cazuri în 24 de ore.

Nelu Tătaru: ”Nu vom mai avea parte prea curând de relaxare”

În ultimele zile, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a fost din nou mare, peste 300 de cazuri noi în 24 de ore.

Din acest motiv, se pare că nu vom mai avea parte prea curând de relaxare. „După cum am putut vedea, regulile au fost respectate doar de o parte din populație. Îndemn în acest sens să respectăm aceste reguli, pentru a putea parcurge etapele așa cum au fost gândite, programate și evaluate și pentru a putea să ne gândim și la alte măsuri de relaxare. Noi evaluăm în fiecare zi situația, evaluăm în fiecare săptămână situația, orice măsură de relaxare este urmată la un moment dat de niște contramăsuri dacă evoluția este nefavorabilă. Urmărim fiecare caz în parte prin anchete epidemiologice, urmărim fiecare focar constituit sau creșterea unei transmiteri comunitare într-o anumită localitate. Pot veni și acele măsuri secundare, în care putem restricționa o anumită zonă, un anumit loc, un anumit areal unde vedem că transmiterea comunitară ia o formă accentuată”, a spus Nelu Tătaru, citat de capital.ro.

În funcție de situația îmbolnăvirilor din următoarele zile, ar putea fi decis un alt pachet de relaxare, poate fi iulie, dar acest pachet va depinde foarte mult de ce se întâmplă în aceste 14 zile, a precizat ministrul Nelu Tătaru. Dacă evoluția va fi nefavorabilă, atunci Guvernul va amâna un alt pachet de relaxări.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre