Simona Ionescu / Redactor Șef

Covrigii, pe locul 13 într-un top al celor mai apreciate mâncăruri servite pe stradă în toată lumea

Covrigii, pe locul 13 într-un top al celor mai apreciate mâncăruri servite pe stradă în toată lumea
Mâncarea servită pe stradă i-a cucerit pe locuitorii lumii. Oameni de rând sau vedete, toată lumea se bucură când savurează un preparat cu gust formidabil.

Potrivit unei liste realizate de Food Atlas privind cele mai populare astfel de feluri de mâncare, covrigii românești se situează pe locul 13.

Unul dintre cele mai apreciate preparate culinare din lume rămâne Falafelul. Preparatul național al Israelului, originar din Egipt, Palestina sau Liban era vândut în perioada anilor 50 de către imigranți învelit în foi de hârtie. Un gust desăvârșit îl are Satay, un minunat preparat indonezia, obținut din fâșii de carne cu sos. Pentru a realiza acest produs, specialiștii spun că se poate folosi și carne de crocodil sau șarpe.

Satay, o „nebunie” indoneziană

Gyros-ul, la mare căutare

Pe vremuri, Pierogi era mâncarea căutată cel mai mult din locuitorii satelor din Polonia, astăzi e la loc de cinste, chiar dacă umplutura diferă de la o familie la alta. La fel de căutat este și Gyros-ul grecesc, o nebunie de carne așezată într-o pită gustoasă, alături de tzatziki și roșii, ceapă, castraveți și salată.

Nimeni nu va refuza vreodată un gyros grecesc

Și tot din Grecia se caută un preparat senzațional, o plăcintă cu foetaj cu umplutură de spanac, brânză feta și mărar: Spanakopita. Una dintre cele mai căutate supe din lume rămâne Pho-ul vietnamez. Iar thailandezii se laudă cu Pad Thai, un preparat realizat din tăiței de orez, tofu, creveți uscați, ouă și germeni de fasole, asezonată cu carne.

Miso Ramen a fost inventat în 1955 în Sapporo

Japonezii se laudă cu un spectaculos Miso Ramen

Acest preparat aromat se realizează prin gătirea bazei miso, a bulionului si a legumelor intr-un wok, la care se adaugă germeni de fasole, carne de porc maruntita, usturoi, porumb dulce si câteodată fructe de mare locale. Tamalul, mâncarea specifică a mexicanilor, își are originea în vremea aztecilor și se obține din mălai și o umplutură sărată sau dulce. Produsul se înfășoară în frunze sau coji de banane.

Dondurma, desertul preferat în zilele caniculare

Pe străzile din Italia se consumă din belșug Piadina Romagnola, iar turcii se laudă cu cea mai bună înghețată din lume: Dondurma. Shaorma rămâne emblema Libanului, iar în ceea ce privește cartofii prăjiți, belgienii au ridicat acest produs la rang de artă. Covrigii românilor, consumați de toate clasele sociale se situează pe locul 13 în top.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre