Simona Ionescu / Redactor Șef

Crăciun trist pentru Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Are banii numărați până la ultimul leu

Crăciun trist pentru Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Are banii numărați până la ultimul leu
Și-ar fi dorit să-i ofere iubitei sale fiicei tot ce e mai bun dar, din nefericire, Crăciunul înseamnă pentru cea mai bătrână mamă din România câteva sarmale și un cozonac.

Banii sunt drămuiți, chiar dacă vine Crăciunul pentru Adriana Iliescu și fiica ei, Eliza. Cea mai bătrână mamă din România se mulțumește cu puțin, dar face mari eforturi pentru ca fiicei sale să nu-i lipsească nimic. E extrem de mândră de copila, studentă la două facultăți și se roagă Domnului să o ajute să ajungă acolo unde-și dorește.

”Nu avem bani de cheltuit”

Fosta profesoară de română, ajunsă la vârsta de 84 de ani și Eliza vor avea un Crăciun liniștit, chiar dacă nu va fi cu masa îmbelșugată așa cum mama și-ar fi dorit. Din păcate, nu există bani și pentru o ieșire din București. Dar ce e mai important e faptul că se au una pe cealaltă. Răsfățul culinar va consta în vreo 30 de sărmăluțe și cozonac pe care-l vor face singure. Iar dacă nu va ieși așa cum și-au dorit, atunci vor merge să cumpere unul de la supermarket.

„Am făcut un calcul și o caserolă de carne tocată este în jur de 15 lei, ne mai trebuie orez, condimente”

”O să facem curat în toată casa pentru Sărbători, nu plecăm din București. Nu avem bani de cheltuit. Crăciunul este despre liniște, credință și Nașterea Domnului. Eliza mă ajută cu tot ce este nevoie… la curățenie, dar și la mâncare. Eliza nu se ferește de muncă. Noi nu facem multă mâncare.

De exemplu, o să pregătim vreo 30 de sarmale și ne ajung vreo două zile. Mâncăm cam trei – patru sarmale la o masă. Nu putem mânca mai multe. Am făcut un calcul și o caserolă de carne tocată este în jur de 15 lei, ne mai trebuie orez, condimente. Nu este mare lucru.

Nu o să cheltuim mult. O să facem și cozonac, bineînțeles, dar mai mult, pentru noi două treaba aceasta este ca o distracție, nu o vedem ca pe o greutate. Dacă nu o să ne iasă cozonacul așa cum trebuie o să mergem să cumpărăm un cozonac din magazin și asta este”, a povestit Adriana Iliescu, pentru Click.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre