Simona Ionescu / Redactor Șef

Cresc pensiile! Ministrul Muncii a dat vestea cea mare, dar s-a ferit să dea cifre

Cresc pensiile! Ministrul Muncii a dat vestea cea mare, dar s-a ferit să dea cifre
Marius Budăi, ministrul Muncii, a încercat din nou să le ia piatra de pe inimă pensionarilor, după ce a vorbit despre o majorare importantă a pensiilor.

Pensionarii din România nu vor mai trebui să-și facă griji, spune ministrul Muncii, care spune că măsurile de austeritate nu-i vor afecta pe bunicii noștri.

Și nu doar atât, pentru că se preconizează că seniorii vor avea pensiile mărite. Se estimează că pensia minimă din România ar putea ajunge la valoare de 3000 de lei.

Potrivit informațiilor oferite de Marius Budăi, ca urmare a deficitului bugetar foarte mare din cauza împrumuturilor făcute în perioada 2020-2021, vor trebui luate rapid măsuri economice și sociale. Dar, spune ministrul Muncii, cei care au lucrat mai mult decât stagiul minim de cotizare, vor primi mai mulți bani. Deocamdată însă, nu se știe data exactă când va crește pensia minimă.

„Să spunem că putem să apărăm în special categoriile vulnerabile şi să nu lăsăm pe nimeni la marginea societăţii”

„Nu pot încadra în timp, însă din păcate noi a trebuit să stingem foarte multe incendii, să trecem de la paradigma lui «nu pot şi vom vedea».

Știți că doar de asta am avut parte în anii 2020 şi 2021, să trecem la expresia «se poate, facem acum şi încercăm să facem cât de bine». Să spunem că putem să apărăm în special categoriile vulnerabile şi să nu lăsăm pe nimeni la marginea societăţii”, a declarat Marius Budăi.

„Am făcut odată imprudența să dau o valoare”

Despre valoarea minimă a pensiei din România ministrul Muncii nu a spus nimic, precizând că aceasta trebuie calculată în funcție de nevoile fiecăruia în condițiile actuale. „Nu pot da o cifră exactă. Am făcut o dată imprudența să dau o valoare.

Tot timpul vor fi comentarii atunci când ai un prag – de ce nu mai mult, de ce nu mai puțin, de unde să plătim, de ce cifra aceasta? Eu cred că discuțiile trebuie să se ducă în alte zone, nu neapărat pe cifre exact, cât pe a te gândi ceea ce înseamnă viața unui om la fiecare etapă a vieţii lui, ce parcurge în acea etapă şi ce nevoi are”, a mai spus Marius Budăi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre