Simona Ionescu / Redactor Șef

Poveste adevărată din Italia. Criminalul a fost eliberat din pușcărie fiindcă s-a îngrășat enorm

Poveste adevărată din Italia. Criminalul a fost eliberat din pușcărie fiindcă s-a îngrășat enorm
Dacă mai credeți că România e țara posibilităților bizare, trebuie să vă reconsiderați poziția. Presa occidentală prezintă mereu cazuri despre care nu te-ai gândi că sunt posibile. Arestat pentru că și-a ucis iubita, în anul 2017, un criminal italian s-a îngrășat foarte mult în pușcărie. Instanța a decis să-l elibereze din celulă.

În timpul unei discuții aprinse, în timp ce se aflau într-o vacanță în Sardinia, în anul 2017, Dimitri Fricano, nu s-a mai putut controla și și-a ucis iubita. A fost trimis în pușcărie, unde criminalul s-a îngrășat enorm. Din acest motiv, a fost eliberat și trimis în arest la domiciliu.

Dimitri Fricano, un criminal din Italia e poate unul dintre cei mai norocoși pușcăriași. El și-a dat viața peste cap în 2017, când și-a ucis iubita, într-o vacanță în Sardinia. Se pare că s-au certat pentru că femeia i-a spus că a lăsat prea multe firimituri pe pat, când a mâncat. Bărbatul s-a enervat într-un asemenea hal, încât nu s-a mai controlat și a omorât-o.

A înjunghiat-o pe iubita sa de 57 de ori

Inițial, el a spus poliției că niște hoți o atacaseră și o uciseseră pe partenera sa, dar, pe măsură ce anchetatorii au găsit tot mai multe „găuri” în povestea sa, a recunoscut în cele din urmă că el a fost cel care a înjunghiat-o de 57 de ori. Doi ani mai târziu, el a fost judecat pentru crimă, dar a fost condamnat la 30 de ani după gratii abia în 2022, din cauza întârzierilor legate de pandemie.

A intrat în închisoare cu 120 de kilograme, dar a ajuns la 200 de kilograme în timpul detenției. Se pare că nu poate nici măcar să se deplaseze în clădirea închisorii fără cârje sau scaun cu rotile, iar un tribunal a decis că starea sa este „incompatibilă cu regimul penitenciar”, deoarece închisoarea îi face imposibil să urmeze o dietă hipocalorică.

„El are nevoie de asistență care nu poate fi asigurată în instituție”

Ca atare, instanța a decis că Fricano trebuie să părăsească o închisoare din Torino. „El are nevoie de asistență care nu poate fi asigurată în instituție”, a decis un grup de judecători, adăugând că nu poate rămâne încarcerat deoarece obezitatea și obiceiul său de a fuma în lanț îl expun unui risc iminent de moarte. Fricano își va ispăși restul perioadei de detenție în arest la domiciliu într-un oraș din apropiere de Biella.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre