Simona Ionescu / Redactor Șef

Cristian Popescu Piedone, despre farsele făcute deținuților în închisoare. „Am fost coleg cu Radu Mazăre”

Cristian Popescu Piedone, despre farsele făcute deținuților în închisoare. „Am fost coleg cu Radu Mazăre”
Invitat în podcastul lui Codin Maticiuc și Anghel Damian, Cristian Popescu Piedone a vorbit despre farsele pe care le făcea colegilor de celulă. Primarul a stat în închisoare un an, o lună și 13 zile.

Dacă unii au fost la un pas să-și piardă mințile în închisoare, Cristian Popescu Piedone a fost foarte tare. Povestește că și-a impus să se odihnească, să uite de tot răul de afară și, pentru a destine atmosfera, le-a făcut colegilor de celulă tot felul de farse.

„Le cântam la șase dimineața, la două noaptea…”

„Făceam glume, le puneam de la mersul din tabără pastă de dinți pe clanță, le cântam la șase dimineața, la două noaptea. Cu asta cred că m-am autotratat, pentru că acolo, chiar dacă ești într-un regim cum am fost noi secția de protejați, unde sunt politicieni, judecători, senatori, unde nu se bagă laolaltă cu toți, m-am degajat și m-am eliberat.

Pentru că am sfidat închisoarea. Pentru că am văzut oameni care ușor, ușor, se ardeau psihic. Erau închiși în gândurile lor, nu mai comunicau, se îmbolnăveau. Eu am sfidat gravitația”, a povestit Piedone.

„Am fost coleg cu Radu Mazăre”

Piedone, despre farsele făcute colegilor de celulă

Piedone a stat alături de Radu Mazăre în închisoare, iar vestea eliberării fostului politician, l-a bucurat mult pe Piedone. „Mă bucur că Radu Mazăre a fost eliberat, am fost coleg cu el. Radu este un tip care se închisese în el. Îl cunosc de afară, e un tip jovial, dar acolo probabil nu mulți suportă în totalitate regimul de penitență.

Totuși, a stat cinci ani și ceva. Era la un moment dat normal să fie eliberat condiționat. Acolo se muncește, mai scade din pedeapsă și mai reduci din zilele de detenție”, a spus primarul sectorului 5.

Cine este soția lui Radu Mazăre

Radu Mazăre a fost eliberat condiționat din închisoare pe 27 mai, iar soția sa, Roxana Mihalache a fost cea mai fericită. Cei doi așteaptă un băiețel, Roxana fiind însărcinată în patru luni și jumătate. Radu Mazăre mai ara un copil, Răducu, venit pe lume din prima căsătorie a fostul primar al Constanței.

„Pe băiatul meu o să-l cheme Aris”, a mărturisit Mazăre la poarta penitenciarului.  

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre