Simona Ionescu / Redactor Șef

Cristian Popescu Piedone taie în carne vie. A fost închisă celebra Grădina Alhambra. Ce au găsit inspectorii

Cristian Popescu Piedone taie în carne vie. A fost închisă celebra Grădina Alhambra. Ce au găsit inspectorii
După un an în care a suferit în spatele gratiilor, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone are multe de recuperat.

Edilul nu stă locului nici o zi, făcând controale pe bandă rulantă alături de cei din subordine. După ce mai mulți locuitori au trimis sesizări privind organizarea unui concert unde trebuiau să participe mai mulți minori, Piedone a închis Teatrul de Vară Capitol, Grădina Alhambra.

Inspectorii au găsit băutura depozitată pe jos și pereții cu tencuiala desprinsă

La controlul efectuat au participat viceprimarii, alături de Poliția Locală Sector 5 – Direcția de Control, Serviciul Activități Comerciale și Serviciul Protecția Mediului să se alăture controlului efectuat de Poliția Economică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Inspectorii ANPC au constatat că locația era improprie organizării unui eveniment de o asemenea anvergură și au găsit mai multe nereguli: băutura era depozitată pe jos, aerul era irespirabil (nu există aparate de aer condiționat), iar tencuiala se desprindea de pe pereți.

Există suspiciunea că au existat modificări asupra construcției

După ce controlul a fost finalizat, inspectorii ANPC au decis suspendarea evenimentului și închiderea locației.

Grădina Alhambra în vechime

De asemenea, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5 va face o sesizare la Primăria Capitalei, Disciplina în Construcții și Ministerul Culturii cu privire la suspiciunea că s-ar fi adus modificări asupra construcției, aceasta fiind poziționată în zona construită protejată “Regina Elisabeta nr. 36”.

Alhambra, prima grădină istorică din București

Alhambra, prima grădină istorică din București a fost inaugurată în anul 1916, instituția fiind ridicată după planurile celebrului arhitect Nicolae Nenciulescu, care a lucrat și la Palatul Regal în perioada interbelică. Primul film care a fost vizionat în acest loc a fost pelicula franceză „Voyage dans la lune”.

În scurt timp, grădina Alhambra a devenit una dintre cele mai luxoase spații de teatru și film din sud-estul Europei. După ce este naționalizată în anul 1948 de comuniști, grădina e închisă în 1968, din cauza degradării. În 1991, cinema Capitol și grădina de vară Capitol a intrat în administrarea RomaniaFilm, iar în 2021, grădina Alhambra începe să fie reamenajată de Asociația Culturală Teatrul Independent Elisabeta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre