Simona Ionescu / Redactor Șef

Crunt. Marea handbalistă Valeria Motogna trăiește cele mai cumplite momente pentru o mamă

Crunt. Marea handbalistă Valeria Motogna trăiește cele mai cumplite momente pentru o mamă
Nu există ceva mai greu și mai dureros pentru o mamă decât să își vadă copilul bolnav. Iar când boala  e cancer, nu ne putem imagina prin ce trece biata mamă.

Marea handbalistă Valeria Motogna are nevoie de ajutorul românilor. Fosta sportivă trece printr-o perioadă foarte grea de când Patrick, copilul său în vârstă de doar un an, a fost diagnosticat cu o boală gravă, deseori incurabilă.

De câțiva ani, retrasă din cariera de jucătoare profesionistă, Valeria Motogna s-a dedicat carierei de antrenor și se ocupă de copiii de la Zalău, unde are un club privat. În 1996, Vali a câștigat City Cup împreună cu HC Zalău.

În 1998 și 1999 a obținut cu echipa națională a României două medalii de aur, la Campionatele Mondiale de juniori și tineret, iar in 2005 a obtinut medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia. Transferată în 2006 la Oltchim, Vali a câștigat Cupa Cupelor EHF în 2007, Trofeul Campionilor EHF în același an și a jucat finala Ligii Campionilor, în 2010. În 2000 și 2008 a fost componentă a echipei naționale a Românie, de altfel, la Olimpiada din 2008, de la Beijing a fost desemnată port-drapelul delegației României la ceremonia de deschidere.

Fiul celebrei handbaliste, diagnosticat cu leucemie mieloblastică acută

Sportiva Ramona Farcău este alături de buna ei prietenă și încearcă să o ajute. „Fosta mea colegă și bună prietenă, Valeria Motogna, se află în fața celui mai greu meci. Fiul său, Patrick Motogna, în vârstă de 2 ani și 4 luni, a primit un diagnostic crunt, leucemie mieloblastică acută. De anul trecut, din aprilie, micuțul se află la o clinică specială din Italia, iar Vali și soțul său Gabi fac tot posibilul să strângă suma necesară pentru transplantul de măduvă osoasă, pentru Patrick.

S-au înscris pe lista de așteptare pentru transplant, iar spitalizarea lui Patrick în Italia este costisitoare”, a declarat Ramona Farcău, pentru Gândul.ro. „În aprilie anul trecut, Patrick a fost diagnosticat cu leucemie mieloblastică acută. De atunci, noi suntem în Italia, tot facem drumuri, iar Patrick urmează un tratament și așteptăm transplantul pentru el! Are 2 ani și 4 luni și ne rugăm ca totul să fie bine, pentru ca Patrick să aibă o viață liniștită. Nu știm cât va fi costul total!

Doar la final îl vom afla, pentru că tot timpul pot interveni alte cheltuieli”, a declarat, pentru aceeași sursă, handbalista Valeria Motogna. Numită și leucemie mieloidă acută, această boală este un tip de cancer de sânge care afectează celulele mieloide (includ globule roșii, trombocite și anumite tipuri de globule albe). Leucemia mieloidă acută este cauzată de deteriorarea ADN-ului celulelor în curs de dezvoltare de la nivelul măduvei osoase.

Handbalista are nevoie de bani pentru a plăti transplantul fiului ei

Ramona Farcău a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru micuțul Patrick al prietenei sale. „Orice sumă îi poate salva viața lui Patrick Motogna și nu putem rămâne impasibili în fața unui asemenea caz. Clubul Olympic RFH se va implica activ în acest demers și așteptăm să se alăture inițiativei noastre cât mai multe persoane, mai ales din lumea handbalului.

Vă invit pe toți cei care o cunoașteți pe Vali, pe toți cei care ați tresărit la reușitele sale pentru echipa națională sau pe voi, cei care doar vă imaginați prin ce încercare trece în aceste momente, să veniți alături de noi și să îl ajutăm împreună pe micuțul Patrick să câștige lupta cu leucemia. Patrick are nevoie de implicarea noastră, a tuturor, de solidaritate și empatie, iar lumea handbalului a dovedit in multe rânduri că funcționează ca o mare familie, capabilă să realizeze lucruri minunate”, se arată în textul campaniei.

Îl poți ajuta pe Patrick donând într-unul din conturile deschise pe numele: Pușcaș Motogna Vasile Gabriel

Cont Lei: RO92BTRLRONCRT0353543601
Cont Euro: RO42BTRLEURCRT0353543601

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre