Simona Ionescu / Redactor Șef

Cruzime fără limite. Fiul de 16 ani, drogat, și-a înjunghiat tatăl de 22 de ori. Surpriza înfiorătoare a apărut însă de la Insitutul de Medicină Legală

Cruzime fără limite. Fiul de 16 ani, drogat, și-a înjunghiat tatăl de 22 de ori. Surpriza înfiorătoare a apărut însă de la Insitutul de Medicină Legală
Crimă cum nu s-a mai întâlnit în România. Un adolescent de 16 ani și-a omorât cu o ploaie de lovituri de cuțit tatăl, un cunoscut și prosper afacerist. Motivul: tatăl a încercat să-și salveze fiul de dependența care l-a transformat într-o bestie. După ce i-a luat viața propriului părinte, adolescentul a continuat să petreacă, cu prietenii, chiar lângă cadavru.

Omul de afaceri Cornel Diaconescu a fost ucis cu o sălbăticie ieșită din comun chiar de către fiul său, un adolescent în vârstă de 16 ani. Cadavrul a fost găsit vineri dimineață, în vila sa din Pitești. Totodată, anchetatorii susţin că omul de afaceri ar mai fi trăit încă două zile după ce a fost înjunghiat de 22 de ori, timp în care fiul său a petrecut în aceeaşi casă alături de prieteni.

Crima a fost descoperită după ce adolescentul i-a spus la telefon mamei sale, de care afaceristul era divorțat, că s-a petrecut ceva grav. Femeia a alertat Poliția și alături de oamenii legii au venit la locuința lui Cornel Diaconescu.

La audieri, fiul omului de afaceri a recunoscut că și-a înjunghiat tatăl cu mai multe lovituri de cuțit după o ceartă aprinsă

Crima a fost recunoscută de băiat, iar acesta a susținut în fața procurorilor că între ei erau permanent discuții legate de consumul de droguri, iar duminică acestea au degenerat.

„Din primele cercetări de la faţa locului rezultă că era decedat de mai multă vreme. Ultima oară a fost văzut în viaţă a fost duminică. Prezenta multiple lovituri de cuţit”, a explicat procurorul Laurenţiu Palaghia.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, tânărul de 16 ani care și-a omorât tatăl făcea parte dintr-un grup care se ocupa cu traficul de droguri. El a susținut în fața polițiștilor că a consumat etnobotanice, însă testele de la spital și cele de la Institutul de Medicină Legală i-au uimit pe oamenii legii. Tânărul a ieșit negativ la toate substanțele, chiar dacă era vizibil drogat chiar și la momentul arestării preventive.

Anchetatorii susțin însă că e vorba de droguri care nu apar la teste. Tot rapoartele medicolegale au arătat și faptul că tatăl adolescentului a mai agonizat mult timp după multiplele lovituri de cuțit. Practic, a fost lăsat să moară în cele mai crunte chinuri.

Fiul afaceristului a fost arestat sambata pentru 30 de zile.

Cine e afaceristul ucis de propriul copil?

Cornel Diaconescu era proprietarul unei companii care se ocupă cu repararea echipamentelor de comunicații mobile, cu o cifră de afaceri de peste două milioane de lei și sedii în mai multe localități. Bărbatul trăia într-o vilă cu două etaje, aflată la ieșirea din Pitești.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre