Simona Ionescu / Redactor Șef

Cu cine a plecat Simona Halep la turneul din America. Probleme cu noul antrenor

Cu cine a plecat Simona Halep la turneul din America. Probleme cu noul antrenor
După un an și jumătate de pauză, Simona Halep începe în forță competițiile. Ea a plecat în această dimineață spre America, unde va participa la US Open.

Simona Halep a plecat, luni dimineață, la Miami, urmând să participe la primul turneu din cadrul US Open. Ea a primit un wild card la turneul american, după ce TAS i-a redus suspendarea de patru ani la nouă luni, perioadă pe care deja o efectuase. Simona Halep a plecat la turneul din America împreună cu mama sa. Ulterior, vor ajunge acolo tatăl și fratele ei, pentru a-i fi alături. Turneul de la Miami începe la 17 martie.

Românca ce a deținut locul 1 mondial în clasamentul ATP nu a mai jucat din august 2022, când a fost eliminată în primul tur la US Open, după ce a fost depistată pozitiv la testul anti dopping.

„Nu ştiu ce va fi, am emoții, dar mă bucur că revin pe teren. Când mi-am făcut bagajul, parcă nu știam ce să-mi mai pun geantă. Vreau să văd cum mă simt, e un turneu bun, mi-a plăcut mereu. Vreau să iau săptămână după săptămână şi să văd cum îmi revin în formă. Va fi dificil“, a declarat Halep la plecarea din România.

Cu cine a plecat Simona Halep la turneul din America

Sportiva noastră a plecat la turneul din America fără a avea un antrenor cu ea. „Am doar un sparring cu mine și un fizioterapeut”, a afirmat Simona Halep la aeroport. Ea a mărturisit că a plecat cu emoții mari. Însă, dincolo de asta, se bucură foarte mult că va juca din nou, oficial, tenis. Chiar dacă încă nu a jucat primul meci oficial, Simona Halep are planuri mari și își pregătește participarea la Jocurile Olimpice.

Tania Halep, mama Simonei, o însoțește pe aceasta pe întreaga durată a deplasării în America, unde va participa la US Open (Sursa foto: Instagram)

În Miami ea se va întâlni cu Horia Tecău, antrenorul echipei de Billie Jean Cup a României, pentru a discuta detaliile posibilei participări la Jocurile Olimpice de la Paris.

Probleme cu noul antrenor

Momentan, Simona Halep nu are un antrenor. Ea și-ar fi dorit să poată lucra din nou cu australianul Darren Cahil, însă acest lucru nu este posibil. Așa cum vă amintiți, alături de acesta Simona Halep a câștigat cele mai importante turnee din cariera sa. Darren Cahill a fost antrenorul Simonei Halep între 2015 și 2018. Ulterior, a redevenit antrenorul ei la începutul lui 2020, apoi, în toamna lui 2021, el a cerut încheierea contractului.

Acum încearcă să o ajute cât poate de mult să-și alegă oamenii potriviți în echipa ei sportivă. Conform presei sportive, Darren Cahill are un nou rol în cadrul echipei sportivei din România. Australianul a devenit consilierul Simonei Halep și o sfătuiește să-și aleagă un nou antrenor. Cel mai probabil Simona Halep va alege un antrenor străin, după turneul din America.

„În tenis este foarte greu să ai parte de oamenii de care tu ai nevoie. În momentul acesta am de ales o echipă. Momentan am un sparring din Portugalia, și un fizioterapeut. După turneul de la Miami o să iau o decizie”, a spus Simona Halep la Antena 3, zilele trecute.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre