Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a devenit modelul Adrian Nartea din trupa lui Botezatu cel mai atrăgător actor din România

Cum a devenit modelul Adrian Nartea din trupa lui Botezatu cel mai atrăgător actor din România
Adrian Nartea este considerat unul dintre cei mai atrăgători actori ai momentului, însă, spre dezamăgirea multor fane, este dedicat complet familiei sale. Publicul îl poate urmări la televizor, atât în competiția „Asia Express 2024”, cât și, curând, în cel mai așteptat serial al toamnei, „Iubire cu parfum de lavandă”.

La vârsta de 42 de ani, Adrian Nartea este considerat cel mai atrăgător actor din România, îmbrățișând această carieră după ce mulți ani a fost model ce apărea în reclame și pe podiumurile de modă. Chiar dacă nu a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, are o carieră fulminantă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adrian Nartea (@adinartea)

Deși cariera sa în televiziune și film i-a consumat mult timp în ultima perioadă, Adrian este un tată devotat și se străduiește să petreacă cât mai mult timp de calitate cu cele două fetițe ale sale, Mara (8 ani) și Petra (3 ani). De peste 10 ani, actorul este căsătorit cu Alina Ferinceac, cu care formează o familie fericită.

Actorul Adrian Nartea și soția sa, make up artist, au împreună două fiice (Instagram)

Adrian Nartea și-a lansat cu adevărat cariera jucând rolul principal în serialul „Vlad”, devenind astfel o vedetă bine cunoscută. Deși nu a urmat cursuri formale de actorie, prestația sa a impresionat publicul și criticii, ceea ce i-a adus și mai multă popularitate.

Actorul și soția se dedică total creșterii fetițelor (Instagram)

Născut la Brașov, pe 6 august 1981, Adrian a avut o mare pasiune pentru sport, în special pentru volei și snowboard. Între 1996 și 2004, a fost legitimat la LPS Brașov și la clubul Tractorul Brașov. Într-un interviu, a mărturisit că părinții săi își doreau ca el să devină preot sau măcar avocat, însă sportul a fost adevărata sa chemare, ceea ce l-a determinat să urmeze Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Cariera de fotomodel l-a dus pe podiumuri și i-a scos în cale „jumătatea”

Prima apariție la TV a fost într-o reclamă pentru o bancă, iar de atunci a colaborat frecvent cu agenții de publicitate. În 2006, Adrian Nartea a apărut în serialul „Fast Food”. Abia în 2014, s-a înscris la cursurile TV & Film Academy, școala de profesioniști a Ruxandrei Ion, unde a fost pregătit inclusiv pentru meseria de prezentator, având-o ca profesoară pe Teo Trandafir.

De asemenea, a avut șansa să urmeze cursuri de actorie cu profesori renumiți precum Dan Chișu, Alexandru Papadopol și Dragoș Bucur.

Adrian Nartea spune că vrea să fie un model de bărbat pentru fiicele lui, ca să știe cum să aleagă, când vor fi mari (Instagram)

Un moment definitoriu pentru cariera sa a fost cooptarea în serialul „Fetele marinarului”, unde și-a perfecționat abilitățile actoricești și a avut ocazia să călătorească. În 2019, rolul său din serialul „Vlad” l-a propulsat în prim-plan, aducându-i recunoaștere nu doar în România, ci și în Bulgaria, unde serialul a avut un succes uriaș, întregând în audiență orice altă emisiune din această țară.

Fostul fotomodel Adrian Nartea este cosiderat unul dintre cei mai atrăgători și de succes actori din România (Instagram)

Până să poată vorbi real de o carieră actoricească, Adrian Nartea a avut o carieră de succes în modelling. Din această postură și-a cunoscut soția. El a fost descoperit de Catinca Roman și invitat să participe la prezentările de modă ale lui Cătălin Botezatu. De asemenea, a fost prezentator de evenimente și a apărut în numeroase emisiuni TV precum „Fort Boyard”, „Dragoste punct RO” și „Mireasă pentru fiul meu”.

Adrian și Alina s-au îndrăgostit în timpul unei ședințe foto

În ciuda faimei și succesului său profesional, Adrian Nartea rămâne un familist convins. El și soția sa, Alina Ferinceac, s-au cunoscut în Tunisia în 2010, în cadrul unei ședințe foto. Cei doi activau atunci, amândoi, în domeniul modellingului. Patru ani mai târziu și-au unit destinele. Cererea în căsătorie a fost inedită. De Valentine’s Day, Adrian a invitat-o pe Alina la o cofetărie, unde a scris pe o prăjitură cu ciocolată întrebarea cea mare.

Adrian și Alina s-au cunoscut în timp ce erau amândoi modele, la o ședință foto din Tunisia, acum 14 ani. Sunt căsătoriți de 10 (Instagram)

Alina Ferinceac a lăsat deoparte cariera de model și este acum make-up artist și mamă devotată, iar împreună cu Adrian formează o familie unită. Cei doi au decis să nu apeleze la ajutor extern pentru creșterea fetițelor, astfel că nu au bonă și nici ajutor de la bunici. Actorul este hotărât să fie un exemplu pentru cele două fetițe ale sale, Mara și Petra, și recunoaște că își dorește să fie un model de bărbat pe care fetele să-l admire și să-l urmeze atunci când vor crește.

Premiera serialului toamnei, „Iubire cu parfum de lavandă”, a fost anunțată

Noul serial în care joacă Adrian Nartea, ca protagonist, „Iubire cu parfum de lavandă”, va avea premiera pe 31 octombrie la Antena 1 și va fi difuzat joia și vinerea de la ora 20:30. Povestea serialului prezintă viața a doi oameni maturi, proveniți din lumi complet diferite, care au șansa unui nou început.

Adrian interpretează rolul lui Ștefan Lungu, un fost fotbalist de la o echipă de top din Marea Britanie, obișnuit cu viața luxoasă din oraș, dar divorţat şi tată al unui copil adolescent, care ajunge într-un sat idilic și începe o poveste de dragoste neașteptată cu Anda (interpretată de Michaela Prosan), o mamă singură și medic respectat în comunitate. „Este o poveste de dragoste care se joacă între maturitate şi copilărie, presărată cu toate impedimentele, care cu siguranţă va capta o mulţime de ochi”, a declarat actorul despre rolul său.

Din distribuția serialului fac parte nume consacrate din teatru, film și televiziune: Michaela Prosan, Adi Nartea, Andreea Vasile, Bogdan Albulescu, Magda Catone, Gelu Niţu, Claudiu Istodor, Dani Chişu, Sara Ghimpu, Alexia Caras, Anca Florescu, Ciprian Teodorescu, Ella Prodan, Maria Ţăpuşă, Juno, Cătălin Gheorghe, Rădiţa Roşu, Eric Aradits, Liliana Hodorogea, Ana Turcu, Alina Florescu.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri