Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a făcut un puști de 4 ani celebră o echipă de rugby din Noua Zeelandă. Super VIDEO!

Cum a făcut un puști de 4 ani celebră o echipă de rugby din Noua Zeelandă. Super VIDEO!
O echipă de rugby devine populară peste tot în lume, dar nu datorită jucătorilor săi. Un videoclip în care puternicii rugbiști apar alături de un nou coechipier, a devenit viral.

Videoclipul a fost postat pe Facebook și are deja peste 312 mii de vizualizări și 1,6 mii de distribuiri. Starul filmulețului este un băiețel în vârstă de doar 4 ani. Acesta a executat celebrul Haka și apare alături de echipa Te Teko Rugby Club din Whakatāne.

Tristian face impresie în lumea sportului din Noua Zeelandă, la o vârstă foarte fragedă. Micuțul execută un dans Haka excepțional alături de unchii lui și întreaga echipă de rugby, oferind un întreg spectacol pentru privitori.

Haka: o declarație de razboi

Primele Haka au fost create și executate de către triburile Māori, sub forma unui dans de război. Aceștia făceau mișcările impresionante pe câmpul de luptă din două motive: să își sperie adversarii (cu expresii faciale agresive) și pentru că războinicii credeau că este un mod prin care cheamau Divinitatea ce urma să îi scoată învingători.


Noi reguli de călătorie pentru turiștii români: într-o țară deja nu mai au voie să intre

Brioșe cu fructe, cu cremă de zahăr ars și cu ciocolată. Rețete simple


Practicarea de Haka a echipelor de rugby ale Noii Zeelande înainte de meciurile internaționale a devenit populară în toată lumea. Tradiția a luat amploare în 1888-1889, în turul echipei naționale de fotbal din Noua Zeelandă. Ștafeta a fost preluată de către echipa de rugby cunoscută sub numele de „All Blacks”, dansul fiind considerat o formă de cultură pentru locuitorii țării.

În prezent câmpul de luptă al neozeelandezilor s-a transformat într-un teren de fotbal, iar celebra  coregrafie extrem de dură a devenit un spectacol. De asemenea, le oferă jucătorilor de rugby curajul și puterea necesare unui joc demn de privit.

Sursa imagini: Facebook, Pinterest

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre