Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată acum Robert Powell, actorul care a interpretat rolul Iisus din Nazareth din celebrul film

Cum arată acum Robert Powell, actorul care a interpretat rolul Iisus din Nazareth din celebrul film
Despre Robert Powell criticii au spus că ar fi interpretat cel mai bine rolul lui Iisus şi că nici până în prezent nu a reuşit să fie egalat. Au trecut anii, a mai jucat în filme, dar nu a mai strălucit. Cum arată acum.

Veți vedea la televizor, în acest weekend, unul dintre cele mai emoționante filme despre Iisus din Nazaret. O voce care te cutremură, o privire pătrunzătoare, gesturi luminoase. Actorul britanic Robert Powell a fost foarte credibil și milioane de oameni au plâns la scenele din film. Criticii au spus că ar fi interpretat cel mai bine rolul lui Iisus şi că nici până în prezent nu a reuşit să fie egalat. De vineri, 16 aprilie, de la 20:30, Antena 1 va difuza mini seria „Iisus din Nazareth”. Ultima parte a seriei va fi difuzată în Vinerea Mare, de la 20:30.

Robert Powell, actorul care a interpretat rolul Iisus

Robert Powell avea 33 de ani când a interpretat rolul Iisus, în filmul ”Iisus din Nazaret”, regizat magistral de Franco Zeffirelli, 1977. Era vârsta la care Iisus a fost răstignit. Avea deja zece ani de experiență în cinematografie, cu roluri bune, dar nu spectaculoase.

Înainte de a juca rolul lui Iisus din Nazaret, Powell susţinea cu tărie că este ateu, după acest film el şi-a schimbat convingerea. Robert Powell a afirmat, de mai multe ori, că rolul care l-a consacrat, cel al lui Iisus Hristos, a fost unul solicitant și chiar traumatizant.

După încheierea filmărilor, actorul a spus că a ajuns chiar să creadă că este un trimis al lui Dumnezeu pe pământ. Spunea că era ateu înainte de filmări, astfel că echipa de filmare a ajuns să creadă că Powell a înnebunit.

“Multe scene m-au mișcat profund. Este cazul secvenței predicii de pe munte. La jumătatea filmării ei, am fost atât de impresionat eu însumi, încât am început să plâng. Eu Îl văd pe Hristos ca pe o combinație între om și Dumnezeu.

Teoretic, scena crucificării nu ar fi trebuit să fie una dificilă pentru mine. Dar eram puțin cam nervos. Poate din cauza faptului că reușisem să mă înfometez printr-un regim în care am mâncat doar brânză timp de 12 zile înainte ca scena să fie turnată. Trebuia să fiu foarte slab”, spunea Powell într-un interviu pentru revista Movie Stars, în 1977.

Robert Powell mai spune că scena răstignirii este cea mai bună din istoria cinematografiei

Povestea filmului ”Iisus din Nazaret”

Puțini știu că filmul a fost realizat la cererea Papei Paul al VI-lea. A fost difuzat pentru prima oară în Duminica Floriilor şi a Sfintelor Paşti din anul 1977.

Filmul s-a bucurat de succes, fiind tradus în numeroase limbi și se difuzează în fiecare an. Scenariul filmului are la bază naraţiunea celor patru evanghelii ale Noului Testament şi, în general, redă fidel textul biblic.

Însă regizorul Franco Zeffirelli a făcut şi unele modificări, despre care s-a spus că se bazează pe unele tradiţii extra-biblice. Din distribuţia seriei fac parte Robert Powell (în rolul lui Iisus), Olivia Hussey (Maria din Nazaret) sau Anne Bancroft (Maria Magdalena),

La începutul filmărilor, actorul, care avea 33 de ani când l-a interpretat pe Iisus. Robert Powell mai spune că scena răstignirii este cea mai bună din istoria cinematografiei.

“Eram doar eu si echipa de filmare, alaturi de ceilalti actori, erau toti emotionati si plangeau, iar eu imi auzeam vocea ca un ecou printre acei munti. Cred ca acea scena este cel mai bine scrisă din istorie”, a mai spus actorul de la Hollywood.

Au trecut 44 de ani de la difuzarea filmului ”Iisus din Nazaret”

Cum arată acum Robert Powell, actorul care a interpretat rolul Iisus

Pe 1 iunie, Robert Powell va împlini 77 de ani

În cei 44 de ani de la premiera filmului Iisus din Nazaret, Robert Powell a continuat să joace în filme. Nu a mai cunoscut notorietatea pe care l-a dat-o rolul Mântuitorului.

A jucat rolul unui agent secret, într-o dramă medicală. Dacă vocii sale inconfundabile a pus voci în reclame. Pe 1 iunie va împlini 77 de ani. Sursa: history.co.uk


Claudia Cardinale voia să fie învățătoare. Frumusețea ei a făcut-o un star internațional

Greta Garbo, cea mai misterioasă dintre vedetele de la Hollywood

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre