Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată Apocalipsa! Imaginea NASA îți va da coșmaruri. Dezastrul vine în mai puțin de 24h

Cum arată Apocalipsa! Imaginea NASA îți va da coșmaruri. Dezastrul vine în mai puțin de 24h
Uraganul Milton a ajuns la încadrare în categoria 5, adică limita superioară. Imaginea surprinsă de NASA este una de coșmar și prevestește o adevărată Apocalipsă, care va avea loc în mai puțin de 24h. Situația este atât de gravă încât președintele Biden s-a rugat de populație să evacueze, căci sunt în pericol 6 milioane de oameni din tot statul Florida.

Milioane de oameni se grăbesc să părăsească Florida în ultimele ore de calm înainte ca „furtuna secolului” să distrugă coasta statului – iar localnicii și turiștii blocați au fost avertizați că ar putea fi prea târziu pentru a fugi, pe fondul avertismentelor dure că s-ar putea să nu supraviețuiască.

Statul american se roagă pentru un miracol în timp ce uraganul Milton, care a fost încadrat acum la categoria 5, este pe cale să devasteze regiunea Tampa la venirea sa în această noapte.  Meteorologii au avertizat că inundațiile de 4,5 metri și vânturile de 265 kilometri pe oră vor distruge aproape sigur întinse suprafețe de pământ.

Florida se pregătește de Apocalipsă

Școlile au fost închise, afacerile au fost oprite, iar ordinele de evacuare obligatorie au fost emise pentru aproximativ șase milioane de oameni, în timp ce oficialii meteorologici au declarat că furtuna ar putea fi unul dintre cele mai distrugătoare uragane înregistrate vreodată. 

Uraganul Milton va mătura Florida în câteva ore

Mii de mașini au blocat autostrăzile Floridei înainte de furtună, în mijlocul unei evacuări masive, dar drumurile au fost complet goale în această dimineață, în timp ce imagini cu drone au dezvăluit cum orașele și localitățile din stat s-au transformat în orașe fantomă.

Președintele Biden s-a rugat de oameni să evacueze 

Unii au ales să rămână acasă pentru a rezista furtuni, dar analiștii și oficialii locali se tem că vor avea dificultăți în a supraviețui.

Președintele american Joe Biden a implorat locuitorii din Florida să fugă aseară, avertizând că furtuna de categoria 5 ar putea deveni cea mai mare catastrofă naturală care a lovit statul în ultimele secole.

Imagine din satelit cu uraganul Milton, care va ajunge în câteva ore în Florida

„Este o chestiune de viață și de moarte, și asta nu este o hiperbolă”, a spus Biden din Biroul Oval marți, îndemnându-i pe cei care au primit ordine de evacuare să „evacueze acum, acum, acum”.

Primarul din Tampa, Jane Castor, a transmis de asemenea un avertisment grav alegătorilor săi, anunțând fără menajamente: „Dacă alegeți să rămâneți… o să muriți”. 

Armata a ieșit pe străzi, electricienii sunt pe poziții

Aproape 6 milioane de oameni sunt supuși unor ordine de evacuare obligatorii, oficialii avertizând că oricine refuză să plece va fi lăsat să se descurce singur, deoarece echipele de prim-ajutor își vor pune viața în pericol pentru a încerca salvările în plin vârtej al furtunii. 

 

@stephxstacey Ready for you Milton 🌀⚡️ #hurricane #hurricanemilton #florida #lineman ♬ Red Kingdom – Tech N9ne

Armata patrulează deja pe străzile din orașele pustii, iar electricienii sunt pregătiți să intervină după dezastru, pentru a restaura curentul electric. 

Imaginea surprinsă de NASA dă fiori 

Puterea furtunii de coșmar se vede şi din spaţiu. Imaginile greu de privit au fost surprinse de astronautul Matthew Dominick, de la NASA, de la bordul navei spațiale Dragon Endeavour. 

Imaginea cu uraganul Milton a fost surprinsă și de NASA

Înainte de a ajunge în Statele Unite, uraganul va lovi şi Mexicul. În peninsula Yucatan, localnicii au fugit din calea urgiei. Specialiştii pun violenţa uraganelor pe seama încălzirii globale, care creşte temperatura oceanelor şi alimentează astfel furtunile. 

Meteorolog BBC, în lacrimi 

John Morales, un meteorolog ce vorbea despre uraganul Milton, a devenit emotiv și a izbucnit în lacrimi în timp ce prevedea dezastrul care urmează, lucru ce întărește gravitatea situației. 

 

@bbcnews It’s due to reach Florida on Wednesday night or early Thursday morning, according to the US National Hurricane Center. #HurricaneMilton #Florida #Weather #Storm #Hurricane #GulfOfMexico #BBCNews ♬ original sound – BBC News

Acesta și-a cerut scuze pentru că nu și-a putut stăpâni lacrimile: „Îmi cer scuze, este efectiv îngrozitor”, a spus meteorologul, în direct la BBC. 

De la categoria 1 la intensitate maximă

Milton a fost inițial clasificat ca o furtună de categoria unu atunci când meteorologii au tras primul semnal de alarmă în weekend, după ce a lovit Mexicul cu rafale puternice și inundații. Dar intensitatea sa a crescut de atunci, iar oficialii au declarat peste noapte că Milton a devenit o furtună de categoria cinci, care ar putea atinge viteze ale vântului de până la 165 mph, provocând haos în Tampa. 

Milton, care urmează să atingă țărmul mai târziu astăzi, vine la doar două săptămâni după ce uraganul Helene a devastat Florida și a lăsat în urma sa un traseu de distrugere până în munții Apalași, omorând aproximativ 230 de oameni. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri