Simona Ionescu / Redactor Șef

Furtuna secolului mătură America. Oamenii, disperați, și-au abandonat averile și au fugit, inclusiv Donald Trump – Video

Furtuna secolului mătură America. Oamenii, disperați, și-au abandonat averile și au fugit, inclusiv Donald Trump – Video
Uraganul Helene a făcut ravagii în Statele Unite, în special în statul Florida. Pericolul însă nu a trecut, căci acum o nouă amenințare s-a abătut asupra coastei. Autoritățile au emis ordin de evacuare obligatorie, căci furtuna secolului va mătura coasta americană. Donald Trump este printre cei care și-au abandonat averile și au fugit.

Coasta de vest a Floridei, o zonă dens populată, încă afectată de uraganul Helene de acum mai puțin de două săptămâni, se pregătește de sosirea uraganului Milton, care se anunță a fi „furtuna secolului”, ce va mătura America. 

Un ordin de evacuare a fost emis de către autorități, iar oamenii s-au panicat și au fugit din calea dezastrului, lăsându-și averile. Printre ei se numără și Donald Trump, a cărei reședință oficială este la Mar-a-Lago. 

Milton a fost încadrat la categoria 4 

Centrul Național pentru uragane al SUA a estimat că furtuna ar putea lovi în apropierea zonei metropolitane Tampa Bay, unde locuiesc peste 3 milioane de oameni.

Cu vânturi de 250 km/h, Milton a fost retrogradat de la categoria 5 la categoria 4 pe scara Saffir-Simpson, potrivit ultimului aviz al Centrului Național pentru Uragane din SUA, emis marți dimineață.

Blocaje în trafic și cozi interminabile la benzinării 

Șeful poliției din Tampa, Florida, a declarat că pericolul este unul așa cum nu s-a mai văzut. 

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva, este furtuna secolului”, a declara șeful poliției locale din Tampa, Lee Bercaw. 

 

@statessnapshots I’ve never seen this before. Police officers are patrolling the neighborhood, informing residents to evacuate because of the approaching Hurricane. A mandatory evacuation order has been issued for Zone A and all mobile homes. Be safe everyone #milton #hurricane #tampabay ♬ original sound – USA Snapshots

Ultima zi de evacuare a mai multor orașe din statul Florida a fost marți, astfel că autoritățile se confruntă acum cu o nouă problemă. S-au format cozi interminabile pe șosele, dar și blocaje la benzinării, căci oamenii s-au speriat, și-au abandonat averile și proprietățile de milioane de dolari și au fugit. 

Donald Trump și-a evacuat familia de la Mar-a-Lago

Mar-a-Lago, reședința oficială a lui Donald Trump, va fi și ea vizată de Milton, astfel că fostul președinte și-a luat deja măsuri de precauție. Prognoza pentru Palm Beach, unde se află Mar-a-Lago, include ploi abundente până la mijlocul săptămânii și vânturi cu intensitatea unei furtuni tropicale, cu viteze între 58 și 72 mph (93-116 km/h), a declarat Serviciul Național de Meteorologie din Miami.

 

@worldfastnews59 Florida Milton Hurricane update. This morning heavy traffic seen on Florida’s highways, petrol stations, food stores. Police and health authority are helping for evacuation of the floridian people’s. #milton #hurricane #usa🇺🇸 #helene #rescue #florida ♬ BCC News – Ockeroid

Trump și familia sa nu vor fi în Palm Beach în timp ce furtuna traversează Florida, căci fostul președinte nu a vrut să riște, informează presa de peste Ocean. 

Complexul lui Trump, ziduri groase vechi de 100 de ani

Totuși, se pare că proprietatea lui Trump este în siguranță, căci Mar-a-Lago a rezistat unor uragane intense de când a fost construită în 1927 de moștenitoarea imperiului de cereale, Marjorie Merriweather Post, și soțul ei de atunci, brokerul E.F. Hutton.

„Locul acesta nu se va mișca”, a spus regretatul Tony Senecal, care a fost ani de zile majordomul lui Trump la Mar-a-Lago, în 2005. 

Trump și familia sa nu vor fi la Mar-a-Lago când va lovi uraganul Milton

„De aceea, în timpul unui uragan, mă veți vedea mereu aici. Dacă va pleca, voi pleca și eu cu el”.

Conacul lui Trump a rezistat forțelor naturii

Pereții acoperiți cu tencuială de la Mar-a-Lago au rămas în picioare după fiecare uragan, inclusiv furtuna masivă și devastatoare care a făcut ravagii pe coasta Floridei de Sud în 1928. Pagubele la Mar-a-Lago, însă, au fost în mare parte limitate la copaci dezrădăcinați, deși faimoasa fereastră în stil roman a conacului a suferit unele daune.

Conacul a rezistat unui alt uragan în 1947, care a inundat cartierul și zonele din sud și a distrus o mare parte din drumul de coastă. Trump a achiziționat conacul în 1985. Un deceniu mai târziu, după ce a investit milioane de dolari în restaurarea lui, a deschis The Mar-a-Lago Club, păstrând o parte a reședinței pentru a o folosi el și membrii familiei sale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri