Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arăta share-ul unei piese muzicale în anii ‘80. Despre Abel și Selena Gomez

Cum arăta share-ul unei piese muzicale în anii ‘80. Despre Abel și Selena Gomez
Perioada anilor 1980 - 2000 nu reprezintă doar “generația cu cheia la gât”, cât și “generația cu walkmanul în buzunar”.

Înainte de Spotify, o platformă muzicală, lucrurile stăteau puțin diferit: se dădea play și replay cu ajutorul butoanelor, nu a unui click pe ecran, iar un share al piesei preferate consta într-o distribuire prin căști audio.

În ultimii ani, internetul a schimbat industria muzicală și continuă să o schimbe

The BAD: muzica este mult mai ușor de obținut și chiar de furat (descarcări de pe siteuri ilegale)

The GOOD: muzica este mult mai ușor de descoperit și ascultat în orice moment

RETRO la modă pe platforma muzicală Spotify

Perioada retro influențează prezentul prin elementele esențiale ale momentului. În ultimul timp, artiști consacrați din toată lumea lansează albume in mediul online, dar cu tendințe retro.

În ultimele două albume ale sale, AFTERHOURS și BLINDINGLIGHTS, muzicianul canadian Abel Makkonen Tesfaye, cunoscut sub pseudonimul The Weeknd oferă un “mood” al anilor ‘80. De la îmbrăcăminte până la boombox și vinil în videoclipuri, de la machiaj și până la linia muzicală, totul este inspirat din perioada retro.

Abel (foto) nu este singurul artist ce se inspiră din acest stil pentru a-și crește platformele muzicale precum Spotify și AppleMusic, fiind urmat de Dua Lipa cu piesa “Break My Heart” și alți artiști de renume.

Despre Abel Makkonen Tesfaye, alias The Weeknd, se știe că în anul 2017 s-a făcut remarcat și prin relația sa amoroasă cu cântăreața americană Selena Gomez. Ambii cântăreți au decis să se despartă după o relație de zece luni.
Ruptura dintre Selena Gomez și The Weeknd a intervenit după ce cântăreața a fost fotografiată într-o cafenea din Los Angeles, în compania fostului ei iubit, Justin Bieber, cu care a fost într-o relație aproape trei ani.

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre