Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum ne aranjăm părul? Tendințele în materie de hair de la New York Fashion Week

Cum ne aranjăm părul? Tendințele în materie de hair de la New York Fashion Week
Cine nu e gata, îl iau cu lopata! Anul 2020 a trecut cât ai clipi, din cauza situației create la nivel global de noul virus covid-19. Petrecând majoritatea timpului în auto-izolare, a trecut anul repede, iar vara și primăvara 2021 se apropie cu pași repezi.

Cu toate acestea, New York Fashion Week a sosit deja și este posibil ca, colecțiile prezentate să nu fie pe deplin accesibile tuturor, încă. Dar asta nu îi va împiedica pe spectatori să meargă la următoarea vizită în salonul de înfrumusețate cu o poză cu Anna Sui sau Burberry, pentru a-și crea un look asemănător. 

Primăvara începe cu…o nouă frizură

Kien Hoang este un colorist și membru al colectivului R + Co Richy Kandasamy Oribe și a discutat despre tendințele anului 2021 în materie de coafuri. Acesta a  prezentat culorile, formele și stilurile părului pe care se așteaptă să le vadă odată cu sosirea oficială a primăverii.

Nuanțele imaginative provocate de experimentarea din carantină cedează locul nuanțelor naturale, care au dominat săptămâna modei din acest an. 

„Prezic că vom vedea o mulțime de nuanțe de șaten nisip și scorțișoară și în general, mai multe nuanțe naturale. Pentru o mulțime de clienți, aceasta a fost o resetare pozitivă și vor să își îmbrățișeze culoarea naturală a părului sau să rămână cât mai aproape posibil de culoarea lor naturală”, spune Kandasamy. 

Acestea fiind spuse, Kandasamy remarcă faptul că tendința culorilor fanteziste, văzută la Collina Strada, Chopova Lowena și Claudia Li, nu este încă estompată. 

„Văd o mulțime de clienți care cer o schimbare, cu multă atenție acordată tonurilor de blond mai deschis și mai strălucitor. Evidențieri reci de blond rece și tehnici de pictură manuală sau balayage cu nuanțe de alb pur sau crem. Se pare că este o decizie emoțională de a ușura viața de zi cu zi a clienților, îmbrățișând schimbarea nouă și pozitivă. În evoluția din primăvara anului 2021 vom vedea mai multe persoane care vor opta pentru tonuri pastel creative”, spune coloristul. 

Acesta menționează că, stilul anilor ’90, fără efort, răcoros și înșelător de ușor, a pătruns în fiecare por al industriei modei. 

„Prevăd că primăvara anului 2021 va merge spre o senzație de anii ’90, cu un aspect mai viu”, spune Hoang.

Anii ’20 au fost întotdeauna dedicați bobului

„Cred că pentru acele tipuri de păr mai drept, vom vedea boburi netede și nestructurate la nivelul bărbiei, cu părul ascuns în spatele urechii. Pentru tipurile de păr creț prezic că tunsorile vor fi mai scurte și în forme geometrice. De asemenea, pentru texturi naturale, cred că vom vedea stiluri tăiate în forme grafice la bărbie sau chiar sub umăr. În acest fel, când părul natural crește, puteți vedea într-adevăr forma cu tone de volum”, spune Hoang.

Hoang prezice că primăvara anului 2021 va introduce un nou val de conștiință a sănătății cu privire la păr. Să ne gândim că este hidratat, sticlos și profund îngrijit, fie că este vorba de rutina zilnică la duș sau de o doză sănătoasă de produse de coafare după aceea. 

„De asemenea, cred că stilurile vor fi mult mai strălucitoare și vor ține cont cu adevărat de sănătatea și strălucirea părului”, explică expertul.

Sursă foto: Instagram

Secretele care o fac pe Mădălina Ghenea așa frumoasă. Poți încerca și tu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre