Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să scăpați de dependența de alcool. Această rugăciune face adevărate minuni

Cum să scăpați de dependența de alcool. Această rugăciune face adevărate minuni
Nimeni nu ar trebui să glumească cu alcoolul, spun specialiștii, care avertizează că această boală devine greu de gestionat.

La început este doar o joacă, apoi alcoolul consumat în exces poate duce la probleme grave. Ce e de făcut.

Cum să scăpați de dependența de alcool. Această rugăciune face adevărate minuni

Potrivit cercetătorilor, persoanele care suferă de alcoolism au toate șansele să-și revină. Dar pentru asta trebuie să facă pași mici și siguri și primul lucru în combaterea dependenței de alcool este acceptarea. În cazul în care bolnavii vor nega gravitatea situației, nu vor face decât să-și îngreuneze și mai mult situația.

Pe de altă parte, persoanele suferinde de alcoolism trebuie să-și facă un scop din abstinență și să înțeleagă că e singurul drum spre vindecare. De asemenea, o astfel de persoană are nevoie urgent de tratament de specialitate dar și de sprijinul moral al familiei. Un psiholog sau un psihiatru poate fi cel mai bun prieten al unui dependent de alcool, care îl poate sprijini prin psihoterapie cognitiv-comportamentala, dar și medicamentația specifică să își învingă această mare problemă.

Rugăciune grabnic ajutătoare

În paralel, bolnavul de alcoolism și familia acestuia trebuie să se îndrepte către ajutorul Divinității. Există și o rugăciune către Preacurata care se spune că face minuni cu dependenții de alcool.

„O, Prea milostivă Stăpână! Pentru a dobândi apărarea Ta cădem acum la Tine. Caută spre rugăciunile noastre, auzi-ne cu milostivire pre noi: soțiile, copiii, maicile celor împătimiți de boala cea grea a beției. Frații și surorile noastre, care din această pricină sunt căzuți de la Maica noastră, Biserica lui Hristos, și deci de la mântuire, și îi tămăduiește pe aceștia ce pătimesc.

O, milostivă Maică a lui Dumnezeu, atinge-Te de inimile lor. Și scoate-i degrabă din căderile în păcate, adu-i la înfrânarea cea mântuitoare. Roagă-L pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, să ne ierte greșelile, să nu își întoarcă milostivirea de la zidirea Sa și să ne întarească în trezire și înțelepciune.

Primește, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile maicilor ce varsă pâraie de lacrimi pentru copiii lor, ale soțiilor ce plang pentru soții lor, ale copiilor, orfanilor și neputincioșilor părinti și ale noastre, ale tuturor celor ce cădem la icoana Ta, pentru ca să ajungă, prin rugăciunile Tale, acest strigăt al nostru la Tronul Celui Preaînalt.

Acoperă-ne și ne păzește ca să nu fim robiți de cel viclean și de toate cursele vrășmașilor; ajută-ne în ceasul cel cumplit al morții, ca, prin rugăciunile Tale, să trecem vămile vazduhului. Izbăvește-ne de osanda cea veșnică și mijlocește ca milostivirea lui Dumnezeu să ne acopere acum și pururea și în vecii cei nesfârșiți. Amin!”.

Sursă foto: diez.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre