Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să treceți de perioada sărbătorilor fără să vă calce hoții. Cum vă protejați casa și la trebuie să fiți atenți

Cum să treceți de perioada sărbătorilor fără să vă calce hoții. Cum vă protejați casa și la trebuie să fiți atenți
După aproape trei ani de pandemie, așteptați cu sufletul la gură momentul sărbătorilor pentru a pleca într-o meritată vacanță. Cum țineți hoții la distanță.

Numărul locuințelor pe care hoții le iau în vizor în perioada sărbătorilor este mereu în creștere. Cum îi țineți la distanță.

Cum să treceți de perioada sărbătorilor fără să vă calce hoții. Cum vă protejați casa și la trebuie să fiți atenți

Primul lucru la care trebuie să fiți atenți, spun oamenii legii, atunci când plecați în vacanță, este să știe cât mai puțină lume. Puteți face câte fotografii doriți, dar aveți grijă să nu le postați în perioada sărbătorilor. Veți avea destul timp după ce acestea se termină.

Ar fi bine dacă ați lăsa cheia unui vecin de încredere, care să verifice periodic ce se întâmplă în locuința dumneavoastră. Dacă lăsați mașina în fața casei atunci când plecați, nu lăsați lucruri de valoare la vedere. Pot atrage infractorii, care e posibil să spargă geamurile pentru a le lua. În cazul în care plecați de sărbători cu autoturismul propriu, aveți grijă să puneți cauciucurile de iarnă. E important să vă gândiți la propria siguranță.

Nu coborâți jaluzelele în totalitate

Polițiștii vă recomandă dacă aveți jaluzele la casă să nu le coborâți în totalitate. E posibil ca atunci hoții să știe că nu e nimeni acasă și să-și încerce norocul. E bine ca un vecin să vă ia și corespondența de la cutia poștală, ca să nu observe cineva că nu e nimeni acasă. În plus, ar fi util când plecați să lăsați măcar o lumină de veghe aprinsă.

Cum să vă comportați în târgurile de sărbători

Dacă mergeți la târgurile de Crăciun și de Anul Nou, aveți grijă să țineți portofelele doar în buzunarul interior al hainei. Și tot în buzunarul interior se vor pune și telefoanele mobile. Copiii nu trebuie să fie scăpați din vedere, pentru că pot apărea evenimente neplăcute. E indicat să instalați și un GPS în gadgeturile copiilor, să puteți să-i localizați în caz că se îndepărtează de familie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre