Cum facem cele mai rapide și mai bune brioșe. E o rețetă foarte cautată de Sărbători

Iată rețeta pentru brioșă cu zahăr perfectă. Pentru simplitate, o coacem într-o singură tavă, fără să mai pierdem timpul cu aranjamentele și definirea formei. Suntem încântați de rezultatul acestei brioșe cu zahăr. E pufoasă, deosebit de moale, e ca un norișor aromat și gustos. Brioșa îmbogățită cu ouă și unt face ca pâinea să fie foarte umedă și fragedă.
Sfatul nostru e să păstrezi această rețetă pentru că, cu siguranță, vei mai reveni și vei dorit să mai prepari acest deliciu pentru sărbătorile de sfârșit de an.
Starter: Un pachețel mic de drojdie ( sau echivalentul, drojdie uscată)
50 g de făină
18 g de apă
15 g de zahăr
Aluatul de brioșă: 250 g făină
85 g lapte
40 g zahăr
10 g miere
3 gălbenușuri de ou
75 g unt
4 g sare
Topping: zahăr pentru presărat și cubulețe mici de unt rece pentru acoperirea aluatului
View this post on Instagram
Combinați drojdia cu făina, zahărul și apa călduță pentru a realiza starterul. Separat, pregătiți făina într-un vas de frământat. Faceți-i un gol în mijloc și puneți drojdia activată acolo. Începeți să frământați aluatul adăugând și restul ingredientelor. Frământați până acesta are o consistență fermă.
Puneți aluatul la dospit până când se dublează, într-un loc cald, acoperit cu un prosop de bucătărie. Puteți să păstrați aluatul în frigider pentru a se întârzia la rece peste noapte, în cazul în care nu doriți să și coaceți brioșa cu zahăr imediat. Sau continuați coacerea în aceeași zi.
Distribuiți aluatul crescut într-o tavă rotundă. Aplatizați aluatul și mai lăsați să crească, într-un loc călduț, până se dublează din nou. Se unge cu o baie de ou și se fac găuri în aluat pentru a introduce cubulețele de unt rece. În final se presară zahăr pe toată suprafața. Preîncălziți cuptorul și coaceți la 185 de grade C timp de aproximativ 20 de minute.
Sursa: Instagram