Cum facem cele mai rapide și mai bune brioșe. E o rețetă foarte cautată de Sărbători

Cum facem cele mai rapide și mai bune brioșe. E o rețetă foarte cautată de Sărbători
Pentru mulți dintre noi, de fiecare dată când intrăm într-o brutărie, brioșele ne captivează întotdeauna cu culoarea lor veselă și vibrantă și cu aroma lor de unt.

Iată rețeta pentru brioșă cu zahăr perfectă. Pentru simplitate, o coacem într-o singură tavă, fără să mai pierdem timpul cu aranjamentele și definirea formei. Suntem încântați de rezultatul acestei brioșe cu zahăr. E pufoasă, deosebit de moale, e ca un norișor aromat și gustos. Brioșa îmbogățită cu ouă și unt face ca pâinea să fie foarte umedă și fragedă.

Sfatul nostru e să păstrezi această rețetă pentru că, cu siguranță, vei mai reveni și vei dorit să mai prepari acest deliciu pentru sărbătorile de sfârșit de an.

Ingrediente pentru brioșă cu zahăr

Starter: Un pachețel mic de drojdie ( sau echivalentul, drojdie uscată)

50 g de făină

18 g de apă

15 g de zahăr

Aluatul de brioșă:  250 g făină

85 g lapte

40 g zahăr

10 g miere

3 gălbenușuri de ou

75 g unt

4 g sare

Topping: zahăr pentru presărat și cubulețe mici de unt rece pentru acoperirea aluatului

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝙹𝚊𝚍𝚎 | 𝚂𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚍 𝙷𝚘𝚖𝚎𝚋𝚊𝚔𝚎𝚛 | 𝙵𝚛𝚎𝚎 𝚁𝚎𝚌𝚒𝚙𝚎𝚜 (@shebakesourdough)

Mod de preparare

Combinați drojdia cu făina, zahărul și apa călduță pentru a realiza starterul. Separat, pregătiți făina într-un vas de frământat. Faceți-i un gol în mijloc și puneți drojdia activată acolo. Începeți să frământați aluatul adăugând și restul ingredientelor. Frământați până acesta are o consistență fermă.

Puneți aluatul la dospit până când se dublează, într-un loc cald, acoperit cu un prosop de bucătărie. Puteți să păstrați aluatul în frigider pentru a se întârzia la rece peste noapte, în cazul în care nu doriți să și coaceți brioșa cu zahăr imediat. Sau continuați coacerea în aceeași zi.

Distribuiți aluatul crescut într-o tavă rotundă. Aplatizați aluatul și mai lăsați să crească, într-un loc călduț, până se dublează din nou. Se unge cu o baie de ou și se fac găuri în aluat pentru a introduce cubulețele de unt rece. În final se presară zahăr pe toată suprafața. Preîncălziți cuptorul și coaceți la 185 de grade C timp de aproximativ 20 de minute.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre