Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să vopsiți ouăle de Paște cu hârtie creponată. Trucuri simple care vă sunt de mare ajutor

Cum să vopsiți ouăle de Paște cu hârtie creponată. Trucuri simple care vă sunt de mare ajutor
Ne mai despart doar câteva zile și vom serba cu mare bucurie în suflet Învierea Domnului, iar gospodinele se întrec în a pregăti cele mai frumoase ouă.

Când vine vorba de vopsitul ouălor, gospodinele caută rețete cât mai naturale cu putință. Ce spuneți dacă nu ați mai folosi anul acesta vopsea deloc, folosind doar hârtie creponată?

Tot mai multe gospodine se plâng că indiferent de unde achiziționează vopseaua pentru ouă, culorile nu mai ies ca altădată. A venit momentul să pregătiți cele mai incredibile ouă de Paște, folosind banala hârtie creponată. Nu vă veți mai vopsi nici mâinile și nici nu vă mai stresați că se va sparge coaja și se va colora albușul.

Ce „unelte” vă sunt necesare

Pentru a face cele mai incredibile ouă de Paște, aveți nevoie de hârtie creponată, o pensulă, un castron cu oțet și hârtie de aluminiu. Puneți ouăle la fiert și lăsați pe foc în jur de zece minute.

În timpul acesta tăiați hârtia creponată în fâșii de doi, trei centimetri și puneți peste folia de aluminiu, dar nu în ordine. Astfel veți reuși să obțineți modele cu totul și cu totul inedite și în final stropiți cu puțin oțet.

Țineți în apă timp de 25-30 de minute

Luați câte un ou fierbinte și puneți în mijlocul hârtiei creponate, apoi împăturiți bine folia de aluminiu. Strângeți foarte bine la capăt. E important să aveți grijă ca ouăle să fie fierbinți atunci când le folosiți, pentru a se prinde culoarea așa cum trebuie.

Introduceți acum ouăle în apă fierbinte în care le-ați fiert. Folia trebuie să fie foarte bine strânsă, în caz contrar riscați ca hârtia creponată să se topească. Se vor ține în apă 25-30 de minute. Desfaceți apoi folia, uscați bine folosind un șervețel de bucătărie, apoi ungeți cu puțin ulei. Veți avea cele mai minunate ouă de Paște și, cel mai important, nu veți folosi chimicale. Înceercați și veți vedea diferența.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre