Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se fac cornulețele cu gem de prune ca pe vremea bunicii. Se topesc în gură

Cum se fac cornulețele cu gem de prune ca pe vremea bunicii. Se topesc în gură
Vă e poftă de cornulețe cu gem de prune ca în copilărie? Nu mai stați pe gânduri, pentru că e momentul să vă îndulciți cu niște cornulețe cu gem de prune, așa cum le făcea bunica odinioară.

Să ne simțim din nou copii, cu o rețetă cu totul și cu totul inedită, păstrată din vechime: cornulețe cu gem de prune.

Cornulețe cu gem de prune ca pe vremea bunicii. Se topesc în gură

Vă amintiți acea perioadă a copilăriei, când bunica nu obosea niciodată să facă cele mai incredibile dulciuri? Ce spuneți să vă reîntoarceți la acele momente cu adevărat inedite? Nu trebuie decât să pregătiți niște minunate cornulețe cu gem de prune.

Pentru a obține aceste minunății, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină, 250 g unt, 1 ou, 1 linguriţă cu praf de copt, 50 ml apă, 2 linguri cu oţet, sare, o fiolă cu esenţă de vanilie. Ingrediente pentru umplutură: 350 g gem de prune, 100 g miez de nucă, 1 fiolă esenţă de rom.

Mod de preparare

Pentru început, se pune făină într-un bol și se adaugă untură, praful de copt, oul, esenţă de vanilie, sarea, apă călduţă, 2 linguri cu oţet. Se va amesteca totul foarte bine până când veți obține un aluat moale. E momentul să vă ocupați acum de umplutură. Pentru acest lucru, se va amesteca gemul cu miezul de nucă şi esenţă de rom.

Aluatul se va întinde în două dreptunghiuri egale. De asemenea, se vor tăia pe lungime tăiați fâşii de aluat late de 9-10 cm lăţime. Se va pune umplutura la marginea acestora, se rulează și se taie apoi în bucăți de 3-4 cm. Se formează cornuleţele. Acestea se vor așeza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se vor introduce la cuptor pentru 45 de minute.

La final, se vor stropi cu zahăr vanilat. Sunt atât de bune, încât acesta va deveni desertul preferat, pe care-l veți repeta oricând veți dori să mâncați ceva care să vă amintească de copilărie.

Sursă foto: desertdecasa

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre