Sunteți fani dovlecei? Încercați gemul, o minunăție pe timp de vară. Se prepară într-un timp record

Sunteți fani dovlecei? Încercați gemul, o minunăție pe timp de vară. Se prepară într-un timp record
Dacă faceți parte din categoria celor îndrăgostiți de dovlecei, aveți cum posibilitatea să pregătiți un gem cu adevărat extraordinar?

Mâncare de dovlecei? Sau poate o salată delicioasă? Ce spuneți și de un gem cu adevărat fantastic?

Sunteți fani dovlecei? Încercați gemul, o minunăție pe timp de vară. Se prepară într-un timp record

Un preparat cu totul și cu totul special, care o să vă surprindă prin gustul pe care îl are este gemul de dovlecei. Este perfect pentru un mic dejun ca la carte și chiar se potrivește cu o clătită delicioasă, pentru că e foarte aromat. Pentru a pregăti acest preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kilogram de dovlecei, 1 kilogram de zahăr alb, 2 lămâi, 2 plicuri cu zahăr vanilat, puțin ghimbir.

Mod de preparare

Pentru început dovleceii se spală cât de poate de bine și se curăță de coajă. Aveți grijă ca dovleceii să fie fără pată atunci când îi cumpărați și cât mai proaspeți cu putință. Tăiați în bucățele mai mici sau mai mari, după preferință și lăsați într-un castron mai mare. Spălați lămâile, tăiați în jumătate, stoarceți și puneți peste dovlecei zeama de lămâie.

Ulterior, puneți la fiert. Adăugați și zahărul, ghimbirul și feliile de la o lămâie. Lăsați să fiarbă totul la foc mic. Aveți mare grijă să amestecați continuu pentru că altfel compoziția se poate prinde. Gemul de dovlecei este făcut atunci când constatați că se formează un sirop foarte bine închegat.

Produsul se pune în borcane cât este cald. Puneți capacele și întoarceți borcanele, apoi le depozitați în cămară. Pentru un gust cu adevărat nemaipomenit, puteți pune în gem și păstăi de vanilie. De asemenea, zahărul alb se poate înlocui cu cel brun.

Beneficiile dovleceilor

Dovleceii sunt plini de vitamine și minerale și au foarte puține calorii, de aceea se pot consuma și de persoanele care țin cură de slăbire. Buni diuretici, aceștia favorizează eliminarea apei din organism și ajută la buna funcționare a rinichilor, ficatului și colonului.

Sursă foto: fanatik