Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se împăturește corect o cămașă când plecați în călătorie. Sfaturi de la o profesionistă

Cum se împăturește corect o cămașă când plecați în călătorie. Sfaturi de la o profesionistă
Ideal este să vă țineți cămășile pe umerașe, pentru a evita pliurile inestetice. Însă atunci când aveți de făcut o călătorie, acestea trebuie împăturite. Iar pentru că, probabil, nu veți avea fier de călcat la destinație, e important să știți cum se împăturește corect o cămașă.

Dacă ați căutat soluții despre cum se împăturesc cămășile astfel încât să nu se șifoneze deloc în bagaje atunci când plecați în călătorii, soluția vine de la Marie Kondo. Aceasta e autoarea cărții The Life-Changing Magic of Tidying Up și vedeta serialului de succes Tidying Up With Marie Kondo, de pe Netflix, unde oferă multe sfaturi practice de specialitate.

După ce veți urmări articolul, data viitoare când vă faceți bagajele pentru o călătorie, veți ști ce aveți de făcut ca să nu pierdeți o după-amiază întreagă cu fierul de călcat al hotelului. Puteți să utilizați metoda KonMari pentru a vă împătura corect cămășile, dar și rochiile, așa cum explică Good Housekeeping.

Cum se împăturește o cămașă bărbătească

În cazul în care cămașa cu nasturi are o textură mai tare, cum se întâlnește deseori la cămășile bărbătești, pentru costum, urmați acești pași înainte de a o depozita în valiză.

Pasul 1: Configurați spațiul de lucru. Așezați cămașa cu fața în jos pe o suprafață complet plană, cu mânecile desfăcute lateral.

Pasul 2: Îndoiți prima mânecă. Luați o parte a cămășii și împăturiți-o spre centru, trăgând mâneca deasupra. Îndoiți mâneca înapoi în direcția opusă și apoi înapoi spre centru, până când nicio parte a acesteia nu mai atârnă dincolo de marginile cămășii. Sfat de la profesioniști: Menținerea gulerului în forma sa rigidă este esențială atunci când pliați cămășile. Asigurați-vă că nu îl striviți în timp ce pliați.

Pasul 3: Îndoiți cealaltă mânecă. Repetați pasul 2 pe cealaltă parte a cămășii. Cămașa ta ar trebui să semene acum cu un dreptunghi lung și îngust.

Mânecile trebuie pliate atent de mai multe ori, pentru a nu se șifona atunci când se împăturesc cămășile pentru călătorie (Sursa foto: captură YouTube)

Pasul 4: Pliați cămașa într-un dreptunghi mai compact. Îndoiți gulerul până la tivul inferior al cămășii, creând o formă mică de dreptunghi.

Pasul 5: Depozitați-vă cămașa. Cămașa astfel împăturată este acum pregătită pentru valiză.

Cum se împăturește o cămașă de mătase

Procesul de pliere al unei cămăși mătăsoase este similar cu cel al împăturirii uneia de costum. Deoarece țesătura este mai subțire și mai delicată, va trebui să luați câteva măsuri de precauție pentru a evita cutele și pentru a proteja gulerul.

Pasul 1: Așezați cămașa pe o suprafață complet plană, cu nasturi orientați în sus de data aceasta.

Pasul 2: Îndoiți o parte a cămășii spre centru, trăgând mâneca deasupra și peste vârfurile gulerului. Îndoiți mâneca înapoi în direcția opusă, apoi înapoi spre centru.

Pesul 3: Repetați pasul 2 pe cealaltă parte a cămășii.

Pasul 4: Îndoiți gulerul în jos spre tivul inferior pentru a face un dreptunghi mic. Apoi, rotiți cu atenție cămașa de la un capăt la altul, până când formează un cilindru compact.

Sursa foto: Instagram, captură YouTube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre