Simona Ionescu / Redactor Șef

În dormitorul unui Beatles. Cum și-a distrus John Lennon prima căsnicie

În dormitorul unui Beatles. Cum și-a distrus John Lennon prima căsnicie
Căsnicia lui John Lennon cu prima sa soție, Cynthia, a durat din 1962 până în 1968. Aceasta a fost distrusă în momentul în care a găsit-o pe Yoko Ono sorbind ceai în casa ei, îmbrăcată doar într-un halat de baie.

John Lennon și-a distrus prima căsătorie după ce a început să întrețină relații intime cu Yoko Ono, care a devenit ulterior a doua sa soție. Cântărețul a fost prins în flagrant de către soția sa, când aceasta s-a întors acasă din vacanță și a găsit-o pe Yoko în casa ei, îmbrăcată cu halat de baie.

John Lennon s-a căsătorit cu artista Cynthia Powell în anul 1962. S-au cunoscut în 1957, pe vremea când erau amândoi studenți la Liverpool College of Art. Atunci când celebrul cântăreț a invitat-o la o întâlnire, ea i-a spus că este logodită și el i-a răspuns simplu: „Nu ți-am cerut să te căsătorești cu mine, nu-i așa?”.

John Lennon a devenit agresiv cu Cynthia

Cântărețul era gelos din fire. El își înspăimânta adesea soția, prin furie și violență fizică. John Lennon a mărturisit că abia atunci când și-a întâlnit a doua soție, Yoko, și-a pus la îndoială atitudinea față de femei. A spus că în piesa „Better Better” de la Beatles și-a spus propria poveste, prin versuri.

„Este o formă de scris în jurnal. Obișnuiam să fiu crud cu femeia mea / o băteam și o țineam departe de lucrurile pe care le iubea. Am fost crud cu femeia mea și fizic. Am fost un bătăuș. Nu puteam să mă exprim și am lovit. M-am luptat cu bărbații și am lovit femei. De aceea sunt mereu interesat de pace.Cei mai violenți oameni sunt care merg după dragoste și pace. Totul este pe dos. Dar cred sincer în dragoste și pace. Sunt un om violent care a învățat să nu mai fie violent și regretă episoadele din trecut”, a povestit cântărețul.

Cei doi s-au căsătorit după ce Cynthia a rămas însărcinată cu fiul lor, Julian. După ce a început Beatlemania, li s-a cerut să păstreze secret căsătoria. Totul s-a prăbușit atunci când Cynthia i-a găsit pe John și Yoko împreună, când a sosit din vacanță, la casa lor din Kenwood.

Biserica din Anglia contra Guvernului. Cardinalul catolic, revoltat de noile reguli impuse, cere „permisiunea închinăciunii”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre