Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum vă să purificați sufletul în Postul Crăciunului

Cum vă să purificați sufletul în Postul Crăciunului
Postul Crăciunului nu înseamnă doar abținerea de la mâncare, ci și momentul în care vă purificați sufletul.

Pentru a primi așa cum se cuvine Nașterea Domnului, trebuie să aveți sufletul curat. Iată câteva sfaturi pentru pentru a vă transforma definitiv viața, culese din discursurile unor preoți și psihologi.

Cum vă să purificați sufletul în Postul Crăciunului

Suntem în Postul Crăciunului, dar, din nefericire, sunt tot mai multe persoanele care muncesc fără oprire și uită să fie în pace cu ei înșiși. E momentul să reînvățați să vă detașați de tot ce e material și să vă refugiați în natură. Indiferent de frigul de afară, luați-vă o oră liberă și mergeți într-o pădure.

Stați în liniște și îmbrățișați un copac, așa cum făceați în copilărie, pentru a vă conecta cu mediul înconjurător. Priviți spre cer și înălțați rugăciuni. Specialiștii recomandă acest lucru, pentru că mirosul pădurii are rolul de a vă elibera de toate problemele care vă apasă.

Evitați persoanele negativiste

Sigur că trebuie să ne iubim semenii, dar dacă cineva simțiți că nu vă faceți bine și vă transmite energii negative, încercați să vă îndepărtați elegant. Nu aveți nevoie de asemenea oameni în viața dumneavoastră. Îndreptați-vă atenția către rugăciunea cea adevărată, care vă va schimba radical viața.

Semnele care arată că persoana respectivă are o influență negativă asupra dumneavoastră sunt: bârfește, se plânge constant, se concentrează pe aspecte neimportante ale vieții, adesea de ordin material (opulență, mofturi nejustificate), minte etc.

 

Păstrați mintea limpede

Oferiți-vă timp întotdeauna ca să vă vă gândiți la prioritățile dumneavoastră. Dați la o parte lucrurile care vă rănesc și mențineți mereu autocontrolul. Mai mult decât atât, trebuie să răspundeți cu bunătate celor din jurul dumneavoastră, chiar dacă aceștia vă fac rău. E o metodă excelentă de a vă face sufletul curat.

Mergeți la biserică să vă mărturisiți păcatele

Pregătiți-vă pentru venirea pe lume a Mântuitorului și mergeți la biserică să mărturisiți păcatele. Veți vedea cum, vorba proverbului, vi se va lua acea piatră de pe inimă. Ajutați-i pe cei care sunt nevoiași, pentru că vă veți umple sufletul de bucurie. Nu vă certați cu cei care tot caută gâlceavă. Lăsați de la dumneavoastră și, dacă e cazul, întoarceți și celălalt obraz. Veți constata că mai târziu veți avea doar de câștigat.

Întindeți o mână de ajutor unui suflet amărât

Deși ar trebui să fim buni cu semenii noștri tot timpul, e o realitate faptul că Sărbătorile aduc o suferință în plus nevoiașilor. Nu au o familie cu care să-și petreacă aceste momente și poate că nu au o masă îmbelșugată pe care să o împartă cu cineva.

Puteți să experimentați bucuria de a dărui, oferind unui nevoiaș o haină pe care nu o mai îmbrăcați sau un borcan de gem din proviziile dumneavoastră de iarnă. Puținul dumneavoastră poate aduce o bucurie enormă unui suflet chinuit.

Sursă foto: doxologia

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre