Simona Ionescu / Redactor Șef

Cupa Mondială FIFA din Qatar rămâne fără cântăreți de soi. Marii artiști se retrag unul după altul

Cupa Mondială FIFA din Qatar rămâne fără cântăreți de soi. Marii artiști se retrag unul după altul
Cupa Mondială FIFA 2022 debutează în Qatar pe 20 noiembrie și este cel mai așteptat eveniment fotbalistic din acest an. Momentan, organizatorii au mari probleme cu concertul de deschidere.

Cupa Mondială FIFA din Qatar rămâne fără cântăreți importanți, după ce aceștia au decis, unul după altul, să refuze oferta arabilor. Mai întâi Dua Lipa a declinat oferta.

Artista nu a spus suma cu care a fost ofertată, însă a fost tranșantă. „Nu voi concerta. Aștept cu nerăbdare să vizitez Qatarul când acesta și-a îndeplinit toate angajamentele privind drepturile omului pe care le-a făcut atunci când a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială”, a reacționat britanica în vârstă de 25 de ani pe social media.

Rod Stewart renunță la onorariul de 1 milion de dolari

Rod Stewart ar fi trebuit să susțină un concert în Qatar pe data de 20 noiembrie. El a primit o ofertă în valoare de 1 milion de dolari în acest sens, în urmă cu 15 luni. Artistul însă a dezvăluit presei că a refuzat invitația. „De fapt, mi s-au oferit mulți bani, peste 1 milion de dolari, să cânt acolo acum 15 luni”, a declarat Stewart, în vârstă de 77 de ani.

„Am refuzat-o. Nu este corect să plec. Nu este ce trebuie” a declarat celebrul cântăreț. Și Rod Stewart și-a motivat refuzul printr-o referire la multiplele încălcări ale drepturilor omului în Qatar. Între care discriminarea femeilor sau a persoanelor LGBTQ. De asemenea, Stewart a amintit și de moartea a 37 de lucrători migranți care au ajutat la construirea stadioanelor unde va avea loc Cupa Mondială.

Ce artiști au confirmat participarea

Recent, David Beckham a fost criticat de fani pentru că a acceptat să fie ambasador la Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar. În continuare însă, mai multe vedete sunt aşteptate la spectacolul organizat în deschiderea evenimentului sportiv al anului. Se aşteaptă să participe cântăreaţa columbiană Shakira, precum şi Jungkook de la BTS şi rapperul american Lil Baby.

Organizatorii au anunțat că pe durata competiției vor fi organizate concerte la care vor cânta Black Eyed Peas, Post Malone, Robbie Williams, Maroon 5, Major Lazer, Fatboy Slim și David Guetta.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre