Simona Ionescu / Redactor Șef

Cutremurător. Mărturia soției lui Robin Williams despre „monstrul” care-l urmărea cu luni înainte să moară

Cutremurător. Mărturia soției lui Robin Williams despre „monstrul” care-l urmărea cu luni înainte să moară
Văduva lui Robin Williams, Susan Schneider, a vorbit deschis despre documentarul „Robin’s Wish”, care a avut premiera marți pe Netflix și despre luptele pe care le-a dus soțul ei cu demența Lewy, înainte de moartea sa.

Robin Williams susținea că este urmărit de către un „monstru invizibil” cu luni înainte de moartea sa prin sinucidere de pe 11 august 2014.

„Eu și Robin știam că se întâmplă multe altele. Robin a avut dreptate când mi-a spus că vrea doar să își repornească creierul. În acel moment i-am promis că vom ajunge la capătul acestui lucru și pur și simplu nu știam ce va fi după ce va trece. Am fost chemată să mă așez pentru a analiza raportul legistului. M-au așezat și mi-au spus că, în esență, Robin a murit de demență difuză Lewy. Au început să vorbească despre neurodegenerare. Nu mai judeca corect”, a spus Susan Schneider. 

Demența i-a provocat lui Robin Williams halucinații

Demența corporală Lewy poate provoca modificări comportamentale, inclusiv „halucinații, iluzii sau modificări ale dispoziției”, potrivit Lewy Body Association.

„Am fost ușurată că avea un nume. Robin și cu mine am trecut prin această experiență împreună, fiind urmăriți cu adevărat de un monstru invizibil. Și simptomele au fost ca o lovitură. Am plecat de acolo cu un nume al bolii, ceea ce eu și Robin căutam”, a spus văduva sa.

Au fost sfătuiți să doarmă separat

Înainte de a înțelege starea de sănătate înrăutățită a lui Robin Williams, medicii i-au sfătuit pe cei doi să doarmă separat. Această sugestie l-a încurcat pe actor.

„Mi-a spus: Înseamnă asta că suntem separați? Și a fost un moment cu adevărat șocant. Când îți dai seama că între tine și cel mai bun prieten, partenerul tău, dragostea ta, există undeva o prăpastie uriașă și nu poți vedea unde este. A fost un moment greu”, a povestit Susan Schneider.

Exclusiv. Zmărăndescu e topit: „Aș vrea să puteți simți ce este în sufletul meu acum, fericireeeeeeeeeee…!”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre