Simona Ionescu / Redactor Șef

Dacă veți ține pâinea în aceste locuri, va fi proaspătă mult mai mult timp. Trucuri pentru ca ea să nu se usuce

Dacă veți ține pâinea în aceste locuri, va fi proaspătă mult mai mult timp. Trucuri pentru ca ea să nu se usuce
În ultima perioadă tot mai multe persoane se plâng de faptul că la scurt timp după ce achiziționează o pâine, aceasta se întărește sau mucegăiește.

Pentru a preîntâmpina aceste lucruri, e foarte important să fie depozitate în locuri corespunzătoare, dar trebuie să fiți atenți și la tip de pâine veți alege.

Pentru ca pâinea să fie proaspătă mai mult timp, e important să o păstrați într-un loc unde să nu fie aer și umiditate. Puteți alege o pungă sigilată, sau un recipient etanș, sau o cutie de plastic. Dacă va sta în aceste locuri, problemele vor dispărea.

Pâinea congelată se păstrează foarte bine

De asemenea, specialiștii vă recomandă să puneți pâinea la congelator, pentru că nu se va mai învechi. Înainte de a fi pusă la rece, e bine să o tăiați în bucăți. Pâinea care va fi pusă la congelator, poate fi păstrată chiar și două luni și își păstrează calitățile. Nu în ultimul rând, pâinea trebuie să stea departe de soare, dar și de cuptor sau aragaz.

Cum să păstrați pâinea cât mai multă vreme

Cele mai bune trucuri

Nu țineți prea mult produsele de patiserie sau pâinea în pungi de plastic, ci alegeți pungi de pânză sau hârtie. În acest fel pâinea nu va mai mucegăi. Aveți grijă să tăiați pâinea doar folosind un cuțit foarte bine ascuțit, în caz contrar îi puteți strica structura internă.

Pâinea se va păstra proaspătă și dacă o veți vida, dar nu se recomandă acest lucru dacă vreți să o păstrați mult mai mult timp. Puteți, de asemenea, să înlocuiți cutia de pâinea cu un cuptor cu microunde, pentru că în acest loc va avea umiditatea de care are nevoie.

Înveliți pâinea într-un șervet de bumbac

Pâinea o puteți păstra pentru patru-cinci zile și în frigider, nu doar în congelator, iar în acest caz ar fi bine să o înveliți înainte într-un șervet de bumbac. Bucătarii spun că vă puteți bucura mereu de o bucată de pâinea proaspătă dacă o veți ține timp de 10-15 minute la cuptor. Este cel mai bun truc pentru ca pâinea să fie crocantă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre