Simona Ionescu / Redactor Șef

Damian Drăghici, de nerecunoscut. Explicația din spatele acestei transformări majore

Damian Drăghici, de nerecunoscut. Explicația din spatele acestei transformări majore
Damian Drăghici este unul din artiștii cu o priză imensă la public, adorat la fiecare din concertele sale. Cu proiecte muzicale care ridică oamenii în picioare, artistul are un succes nebun și în calitate de gazdă de podcast, unde invitații dezvăluie subiecte sensibile și neștiute.

Zilele acestea imaginile care au apărut în spațiul public cu Damian Drăghici îl arată pe acesta absolut de nerecunoscut. Mulți români nici nu își dau seama că el este, dacă nu li s-ar spune. Transformarea majoră prin care a trecut artistul are însă o explicație.

De-a lungul vieții sale Damian Drăghici a trecut prin diverse transformări. Bărbat mare, la propriu, îndrăgitul interpret poartă măsura 47 la încălțăminte.  Iar asta e o adevărată provocare în viața de zi cu zi. În copilărie s-a confruntat cu ADHD, iar ca adult a trebuit să își înfrângă adicția față de zahăr. Ocazie cu care rotofeiul interpret a slăbit nu mai puțin de 70 de kilograme.

Damian Drăghici a trecut prin multe schimbări de stil. Cu ceva timp în urmă aborda un stil inspirat dintr-un celebrul serial de pe Netflix (Sursa foto: Instagram)

În urmă cu câteva luni, Damian Drăghici a povestit cum a renunțat la zahăr în dieta pe care a avut-o, dar și la gluten, carbohidrați și lactate, dorindu-și ca, dincolo de plăcerea de moment pe care i-o  dădeau aceste alimente, să fie sănătos. „Eu eram gras de la prăjituri. 163 de kilograme am avut”, povestea artistul care a cum cântărește în jur de 90 de kilograme. El a înțeles ce nociv este zahărul, dar recunoaște și că i-a fost extrem, de greu să depășească poftele: „Zahărul nu face altceva decât să îți pună o perdea pe ochi. Cade asupra capului un nor gri”.

Damian Drăghici, de nerecunoscut

Imaginile care au apărut în spațiul public zilele acestea îl arată pe Damian Drăghici complet schimbat, de nerecunoscut. După ce ani de zile a abordat un look inspirat din celebrul serial Peaky Blindesrs (Netflix), acum a lăsat șarmul deoparte pentru o nouă alură. Damian Drăghici lansează un nou proiect muzical, împreună cu Cristina Stroe, iubita lui, „Bairam la Casa de Cultură”.

Damian Drăghioci și-a schimbat total look-ul. Acum are mustață și plete (Sursa foto: Instagram)

Proiectul, anunță artistul, reprezintă o celebrare autentică a muzicii de petrecere. Pentru videoclipul primei piese din noul proiect, întreaga trupă „Damian and Brothers” a trecut printr-o transformare majoră de stil. Damian Drăghici însuși arată așa de schimbat încât e greu de recunoscut, la prima vedere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Damian Draghici (@damiandraghici)

Ținutele artiștilor sunt inspirate din look-ul celor care întrețineau atmosfera la petreceri în anii 1980. Damian Drăghici poartă plete, ochelari de soare vintage, cămașă în dungi și vestă, peste o pereche de pantaloni de costum. Cea mai mare schimbare se vede la nivelul feței: artistul și-a lăsat mustață, în stilul în care, cu zeci de ani în urmă, o purta și regretatul actor Amza Pelea.

„Bairam la Casa de Cultură” le reamintește românilor de muzica autentică

Damian Drăghici și-a propus ca prin noul proiect să le reamintească românilor momentele  de distracție sinceră, de la grătare, de la bâlciuri, de la petrecerile cu prietenii. „Știm cu toții ce se ascultă în România de zeci de ani”, spune Damian Drăghici. Așa s-a născut „Bairam la Casa de Cultură”. Un bairam este întotdeauna dorit de public, iar el promite unul adevărat.

Artistul, atent la scena muzicală și la modul în care se distrează românii, a observat că  aceleași piese ridică oamenii în picioare, la dans, aceleași sunt piesele pe care distrează prietenii când se strâng în jurul unui grătar sau la petreceri.  El va lansa muzică ce „bucură inimile oamenilor”, după cum spune, care îi face „să simtă ceva adevărat”. „Bairam la Casa de Cultură” reprezintă o călătorie în timp, care să le reamintească românilor distracția autentică.

Proiectul este așadar o celebrare a muzicii de petrecere pe care românii o ascultau la casetofon cu decenii în urmă. Damian Drăghici face apel la nostalgie, pentru a reaprinde voia bună românească autentică. Pe de altă parte, iubita artistului, Cristina Stroe, spune că acest proiect înseamnă distracție simplă și sinceră. „Mi-aduc aminte că în trecut oamenii se strângeau la grătar, puneau muzică de casetă și se simțeau bine. Acum suntem mai preocupați să punem pe stories micii, în loc să-i mâncăm”, arată artista. Prima piesă a proiectului se numește „Bagă Micu”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre