Simona Ionescu / Redactor Șef

Dan Puric, despre cele trei căsătorii și de ce s-a îndrăgostit de ultima soție. „M-a enervat că poate cineva să…”

Dan Puric, despre cele trei căsătorii și de ce s-a îndrăgostit de ultima soție. „M-a enervat că poate cineva să…”
Presa l-a numit „marele mut”, grație spectacolelor sale incredibile de pantomimă. Cu o carieră de patru decenii în lumea teatrului, celebrul Dan Puric a avut la activ trei căsătorii. De ultima soție s-a îndrăgostit pentru că scrie extraordinar de frumos.

Dan Puric a fost căsătorit prima dată cu actrița Carmen Ungureanu, dar după un timp s-au despărțit, din relația lor venind pe lume un băiat, Octavian. Al doilea mariaj l-a avut cu actrița Ioana Olteanu, iar cei doi au înfiat doi copii. Cine e a treia soție a actorului?

„M-a enervat că poate cineva să scrie atât de frumos, atât de adânc”

Dan Puric, despre iubirea pentru actuala sa soție

Alexandra Neacșu Puric este actuala partenera de viață a actorului Dan Puric. O femeie de care maestrul susține că s-a îndrăgostit pentru că scrie extraordinar de frumos. „Căsătoria nu e cu repetiție, e unică, nu te căsătorești în virtutea faptului că ai mai fost căsătorit odată.

Doamna care semnează cărțile e soția mea actuală, Alexandra. Nu doar că le semnează, le scrie foarte bine. De asta m-am îndrăgostit. M-a enervat că poate cineva să scrie atât de frumos, atât de adânc”, a recunoscut Dan Puric invitat în emisiunea lui Denise Rifai.

„Le-am spus că la unele mame copiii cresc în burtică… la mine ei au crescut în inima mea”

Din relația cu prima soție a venit pe lume primul băiat al lui Dan Puric, Octavian. Apoi au intrat în viața actorului alți doi îngeri care, deși sunt înfiați, fac parte din inima lui, Nectarie și Maria Lorica. Și chiar dacă nu mai este împreună cu Ioana Olteanu, vedeta are permanent grijă de micuții lui.

Prima dată a fost adoptat băiatul. Apoi, a povestit Ileana cu ceva timp în urmă la Antena 3, au luat și o fetiță, căreia „Dan i-a dat numele mamei lui, Lorica”. Adopția a durat aproape cinci ani, iar fosta soție a lui Dan Puric îi mulțumește „pentru că eu acum nu aș fi știut ce înseamnă această bucurie. (…)

Copiii au venit prin rugăciune, m-am rugat la Sfântul Nectarie. (…) Le-am spus că la unele mame copiii cresc în burtică… la mine ei au crescut în inima mea. Maria e mai mică. Cu aproape 3 luni. Însă, mulţi oameni mă întreabă dacă sunt gemeni. Nectarie este „bărbatul” casei. Aşa zice el. Şi chiar este”, a spus fericita mamă.

„Nu trebuie să fii un tată bun formal, ci să-i porți în suflet și să fii gata oricând să-i ajuți”

Nectarie și Lorica, copiii înfiați ai lui Dan Puric

Dan Puric regretă momentele de singurătate pe care fiul său din prima căsătorie a trebuit să le aibă din cauza muncii sale. Și nu poate să spună dacă este sau nu un tată bun. Dar știe sigur că nu a fost și nu va fi niciodată un părinte formal. „Asta să-i întrebați pe copiii mei când vor crește mari, inclusiv pe băiatul meu, pe Octavian.

Poate n-am izbutit, pentru că au fost rupturi dureroase, răni în viața unui cuplu și toate se răsfrâng pe bietul copil. Știu cum a fost tata cu mine și n-aș putea să fiu altfel. Nu trebuie să fii un tată bun formal, ci să-i porți în suflet și să fii gata oricând să-i ajuți. Asta am făcut cu copiii mei înfiați, am fost acolo prezent. El e acolo, te vede…”, a spus Dan Puric, emoționat.

„Iubirea e ca particulele gemene. Cu cât le îndepărtezi, ele se atrag”

„Am ascultat inima mamei și a bunicii. E ceva care într-un fel m-a și condamnat…”

Nici un divorț nu a fost plăcut, însă artistul spune că „tot timpul am ascultat inima unei femei. Pentru că am ascultat inima mamei și a bunicii. E ceva care într-un fel m-a și condamnat… Un mare poet a spus odată că <<între mine și iubita mea e o distanță mică, orice distanță e divizibilă la infinit. Asta înseamnă că apropiindu-mă de iubita mea în fiecare secundă, sărut eternitatea>>”. Ce-și dorește inima unei femei în viziunea lui Dan Puric?

„Depinde cine o privește… de aici sunt și rateurile. Iubirea ei e anulată prin inflația de sex și mai ales de cel online. Iubirea e ca particulele gemene. Cu cât le îndepărtezi, ele se atrag. Cel mai tulburător vers de dragoste pe care l-am auzit este: te iubesc atât de mult și când voi muri, voi fi țărână. Dar voi fi țărâna care te iubește”, s-a destăinuit vedeta.

„Mă cutremură acele întâlniri”

Dar oare cât de iubit se simte Dan Puric? Actorul susține că nimic nu se compară cu momentele extraordinare în care „lumea modestă” îl oprește pe stradă, îl privește în ochi și îi mulțumește. „Mă cutremură acele întâlniri. Mă opresc oameni simpli, femei, bărbați, tineri. Mai alergam cu câinele prin parc și veneau și spunea: Domnu Dan, să vă dea Dumneze sănătate. Și atunci nu mă simt singur. E ca o mângâiere petru bicele pe care le primesc”, a mărturisit Puric.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri