Simona Ionescu / Redactor Șef

Dana Budeanu a luat foc când i-a văzut: „Ca puii de Crevedia!”. Scandal cât casa înainte de Jocurile Olimpice

Dana Budeanu a luat foc când i-a văzut: „Ca puii de Crevedia!”. Scandal cât casa înainte de Jocurile Olimpice
De fiecare dată când începe o competiție sportivă majoră, publicul se uită inclusiv la echipamentele cu care sportivii care reprezintă diferitele țări, se prezintă. Este și cazul Olimpiadei care stă să înceapă, la Paris. În timp ce lumea așteaptă debutul Jocurilor Olimpice, cu defilarea delegațiilor țărilor participante, în România a izbucnit ditamai scandalul pe tema îmbrăcămintei sportivilor.

Că e slobodă la gură știe toată lumea, dar în contextul Jocurilor Olimpice Dana Budeanu a luat pur și simplu foc, declanșând un scandal imens în legătură cu echipamentele oficiale ale Lotului Olimpic al României.

Nu este singura persoană nemulțumită. Echipamentul Lotului Olimpic al României a generat un val de critici pe internet. Dana Budeanu a fost deosebit de vocală, spunând că sportivii arată „ca puii de Crevedia”, cu referință la culoarea integral galbenă în care se așteaptă să se prezinte aceștia. Mai mult, compararea sportivilor români cu muncitorii nepalezi a accentuat și mai tare controversele.

Scandal cât casa înainte de Jocurile Olimpice

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a prezentat, recent, echipamentele pentru Jocurile Olimpice din Paris. Îmbrăcămintea sportivilor, etalată în cadrul unui eveniment restrâns la Izvorani, a fost aspru criticată imediat ce imaginile au devenit publice. Criticile au venit atât de la cei prezenți la eveniment, cât și de la utilizatorii online. Un martor a declarat: „Jalnic! Niște salopete de șantier. Zici că erau niște nepalezi care căutau o pâine prin România”.

Ținutele Lotului României pentru Jocurile Olimpice de la Paris sunt integral galbene și au fost prezentate neoficial, la izvorani (Sport pe surse)

Comparația cu uniformele de muncitori nepalezi a declanșat, practic, un nou scandal similar cu cel de la Rio 2016, când sportivii români au folosit echipamente contrafăcute.

Cât au costat ținutele complet galbene ale Lotului Olimpic

Ținutele sportivilor includ fuste, pantaloni scurți, geci și sandale purtate peste șosete. Absolut toate piesele vestimentare și accesoriile sunt de culoare galbenă. Ar mai fi de amintit că echipamentul Lotului Olimpic al României a costat aproximativ 100.000 de euro, suma fiind suportată de Dedeman, principalul sponsor al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Producția lor a fost încredințată companiei Pandora din Focșani.

Cu 1.200 de angajați, Pandora lucrează, de altfel, pentru branduri foarte mari, precum Hugo Boss și Uniqlo. Dorel Simiz, acționarul companiei, a refuzat să comenteze pe tema echipamentelor, promițând un punct de vedere oficial după lansarea oficială a acestora de către COSR.

Dana Budeanu a luat foc: „Ca puii de Crevedia!”

Designerul Dana Budeanu a criticat dur echipamentele și mai ales culoarea acetora: „Acestea sunt costumele sportivilor români care participă la Jocurile Olimpice de la Paris! După o viață de muncă, România îi trimite la Paris ca pe niște măscărici! 150 de mii de euro și ăia plătiți de Dedeman pentru asemenea orori?”, a fost reacția Danei Budeanu.

Mihai Covaliu, președintele COSR, a explicat că prezentarea nu a fost una oficială și că uniformele ar putea suferi „mici modificări” înainte de lansarea oficială. „La acțiunea care a avut loc, au fost prezentate pentru a fi date în lucru. Sigur, la ținutele finale pot apărea mici modificări. Este o colaborare între mai multe entități, un proiect în derulare”, a spus acesta.  Amintim că Jocurile Olimpice de la Paris vor începe pe 26 iulie.

Surse foto: Instagram, Sport pe surse

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre