Simona Ionescu / Redactor Șef

Dănuţ Lupu a spus totul despre viața în spatele gratiilor. „Nu poți să supraviețuiești în închisoare”

Dănuţ Lupu a spus totul despre viața în spatele gratiilor. „Nu poți să supraviețuiești în închisoare”
Recent ieșit din închisoare, Dănuț Lupu a spus lucruri inimaginabile despre viața din închisoare. Ce mâncare primeau deținuții.

Fostul mare internațional Dănuț Lupu a ieșit din închisoare și a avut o primă apariție. Bărbatul a povestit lucruri îngrozitoare petrecute în celula în care a fost închis.

„Pe cine am deranjat, pe cine nu am deranjat, o să spun într-o lună sau două”

A fost „monitor sportiv pe secția 8 la penitenciarul Rahova. Ce înseamnă asta? Că „îi scoteam și jucam în fiecare zi tenis cu piciorul. Când ne lăsa să avem minge… Dacă se spărgea mingea…”, a povestit fostul mare fotbalist. A intrat în spatele gratiilor pentru o „faptă de copil”, dar ce a trăit în pușcărie 175 de zile nu va uita niciodată în această viață.

Pentru că „n-am făcut nimic, în afară de gravitatea faptei că am condus o maşină. Dar te uiţi la televizor şi vezi oameni care fac ceea ce fac, omoară oameni, copii şi nu se mai duc la puşcărie”. A greșit și a plătit, iar Dănuț Lupu a mărturisit că „pe cine am deranjat, pe cine nu am deranjat, o să spun într-o lună sau două”.

„Dacă te duci la pușcărie și nu ai pe cineva să vină în vizită, să-ți aducă pachet și să-ți pună bani, mori!”

danut lupu
Dănuț Lupu a ieșit din închisoare

Viața în închisoare nu te reabilitează, te îmbolnăvește. Iar dacă un deținut nu primește ajutor de la familie sau prieteni, are toate șansele să se ajungă chiar și la o nenorocire. Fostul sportiv susține că nimeni nu poate mânca din ceea ce se primește într-o închisoare. „(…) îți pune o supă lungă, care nu a văzut carnea.

Și apoi îți mai dă o mâncare de cartofi, niște fasole pe care mai degrabă le folosești pe post de cartușe, că nu poți să le mesteci… Și cam atât”, a mărturisit Dănuț Lupu pentru Fanatik. Fostul fotbalist susține că dacă „te duci la pușcărie și nu ai pe cineva să vină în vizită, să-ți aducă pachet și să-ți pună bani, mori. Nu poți să supraviețuiești. Cu ce-ți dau ei, nu ai cum! Mori de foame, Doamne iartă-mă! Faci ulcer! Te cureți!”.

Pâinea, singurul aliment care se poate mânca în închisoare

Pentru că nu au bani să-și cumpere mâncare de la magazinul din închisoare, pâinea este singurul aliment care se poate mânca în închisoare. „ Doar pâinea era bună. Mâncau trei-patru pâini pe zi. Eu nu știu dacă am mâncat o pâine cât am stat arestat. (…) Dacă nu ai bani, ce mănânci?”, a mai spus Dănuț Lupu. Fostul fotbalist a fost numit team manager la ACS FC Dinamo.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre