Simona Ionescu / Redactor Șef

David Popovici, decizie surprinzătoare. Sportivul e convins că a făcut cea mai potrivită alegere

David Popovici, decizie surprinzătoare. Sportivul e convins că a făcut cea mai potrivită alegere
După ce a uimit o lume întreagă cu talentul său, înotătorul David Popovici i-a lăsat fără cuvinte pe mulți, când a anunțat la ce facultate s-a înscris.

Campionul a mărturisit că se simte atras de psihologie, motiv pentru care va fi student la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București.

„Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri”

„Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din București. Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape. Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri”, a scris David Popovici.

„Îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”

Sportivul spune că este sigur că a făcut alegerea potrivită și convins că va avea noi performanțe în înot.

David Popovici a devenit student la facultatea de psihologie

„Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, a mai spus David Popovici.

Cel mai bun înotător din Europa în 2022

Premiat de Liga Europeană de Natație, LEN, David a fost desemnat cel mai bun înotător european din 2022. Sportivul a reușit să-i depășească atât pe maghiarul Kristof Milak și italianul Thomas Ceccon, cât și pe francezul Leon Marchand şi pe un alt italian, Nicolo Martinenghi. Anul trecut el a luat două medalii de aur la Mondiale (100 m liber, 200 m liber) și alte două medalii de aur la Europene (100 m liber, 200 m liber).

De asemenea, a primit și o medalie de argint la Mondialele în bazin scurt (100 m liber). David mai are trei titluri mondiale de juniori, patru europene de juniori, realizând și un record mondial. David se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. El se află acum în Japonia, unde se pregătește pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, care se vor desfășura la Fukuoka între 14 și 30 iulie, iar probele de înot încep pe 23 iulie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre