Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul sferei uriașe de fier de pe plaja din Japonia a fost elucidat

Misterul sferei uriașe de fier de pe plaja din Japonia a fost elucidat
După o săptămână de teorii și conspirații, în care au fost lansate tot felul de idei cu privire la identitatea bilei gigantice care a apărut din senin în Japonia, misterul a fost elucidat.

A fost elucidat misterul sferei uriașe ce a apărut săptămâna trecută pe o plajă din Japonia. Asta după ce autoritățile au luat rapid decizia de a o evacua în condiții de siguranță cât mai departe de turiști și localnici. Sfera de dimensiuni impresionante a fost descoperită de către o femeie, în urmă cu o săptămână pe plaja Enshuhama, situată în orașul Hamamatsu, potrivit Perfil.com.

Inițial, lumea s-a panicat, prima temere fiind că ar putea fi o bombă. Apoi oamenii s-au gândit că e un dispozitiv de spionaj, în timp ce poliția și un echipaj antitero s-au apropiat de ea pentru cerceta locul și a stabili dacă este un obiect periculos sau nu. Cei care au intervenit purtau căști și costume de protecție și au izolat zona plasând inclusiv  delimitatoare de trafic pe nisip pentru a ține oamenii departe.

48 de ore au durat investigațiile asupra ciudatei bile, apoi experții au decis că sfera uriașă e sigur să fie îndepărtată cu o macara,  pentru un studiu mai atent.

Enigma bilei de doi metri a fost elucidată

La o săptămână după descoperirea sferei gigantice, Biroul de Management al Apelor și Coastei din prefectura Hamamatsu sub Hiroyuki Yagi din Japonia a dezvăluit enigma.

Autoritățile de coastă japoneze susțin că bila metalică, de culoare portocalie, ruginită și cu un diametru de aproape 2 metri, era o geamandură sau o baliză, un model folosit în trecut de oceanografi. Confirmarea a fost publicată de New York Times.  „Este doar o baliză normală”, a spus Uwe Send, oceanograf la Instituția Scripps de Oceanografie de la Universitatea din California, San Diego, într-un interviu publicat în New York Times.

Uwe Send a adăugat că astfel de geamanduri, care au fost scoase din uz, sunt disponibile pe scară largă pentru achiziție online și pot fi vizionate pe Pinterest. Bila ce a ajuns în Japonia era doar una „rătăcită”, care nu a mai apucat să fie colectată după ce a fost folosită.

Oceanografii folosesc diferite tipuri de geamanduri pentru multe tipuri de cercetare și de obicei le pictează în culori strălucitoare, le dau un nume sau un număr de telefon, atașând adesea o lumină sau un far pentru a proteja și ține sub observație echipamentul valoros care le este atașat.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre