Simona Ionescu / Redactor Șef

David Popovici l-a scos din bârlog pe ministrul Sportului. Eduard Novak scrie pe Facebook când vin medaliații, dar se duce la aeroport „în cerc restrâns”

David Popovici l-a scos din bârlog pe ministrul Sportului. Eduard Novak scrie pe Facebook când vin medaliații, dar se duce la aeroport „în cerc restrâns”
În weekendul trecut, ministrul Novak a provocat mare supărare în rândul sportivilor și al fanilor canotajului. Nu a venit la aeroport să întâmpine medaliații României. Azi a mers ca să-l întâmpine pe David Popovici.

Nimeni nu a uitat că ministrul Sportului a absentat de la aeroport la întoarcerea din Germania a delegaţiei României de Canotaj care a obţinut cinci medalii de aur şi trei de bronz. Și că nu a trimis măcar un reprezentant al ministerului, ca să-și arate respectul pentru sportivii care au făcut performanță și imagine pentru țară. A scris pe pagina lui de Facebook, motivându-și aiuristic absența. La fel a scris și acum despre întoarcerea lui David Popovici, doar că acum a fost să-l întâmpine la aeroportul de la Otopeni. „În cerc restâns”, fotografiile cu David și stafful lui ajung în marile publicații ale lumii prin corespondenții de la București.

David Popovici, dublu campion european la nataţie, la seniori, a revenit în ţară de la competiţia continentală de la Roma, unde a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine. E o vedetă mondială.

Ministrul Sportului nu a scris pe Facebook dacă a fost invitat la aeroprt de Camelia Potec, preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern. Dar a anunţat că sportivul a fost aşteptat într-un cadru restrâns şi că i-a promis lui David Popovici că se va ocupa de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”.

„Mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului Lia Manoliu”

“A revenit în ţară dublul nostru campion european şi recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluţiilor de excepţie de la Europenele de la Roma.

L-am aşteptat într-un cadru restrâns, cu doamna preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului şi i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”. Este bazinul lui preferat şi cred că atât el, cât şi cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condiţiile de antrenament şi pregătire”, a scris Eduard Novak lângă poza cu David, Camelia Potec și antrenorul Adrian Rădulescu.

Scuzele ministrului pentru absența de la revenirea canotorilor medaliați

Ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), a ales să se scuze pe Facebook, că nu a venit să le întâmpine pe aeroport la întoarcerea din Germania pe canotoarele române, care au obţinut cea mai mare performanţă din istoria sa la Campionatele Europene. Un motiv penibil invocat, așa cum a fost taxat de toată lumea: nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens.

Invitație pe „proprietatea” sa, cum s-ar spune! Și s-a pus pe scris, să ne explice:

„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar şi antrenorii, federaţia şi pe toţi cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanţele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice şi private, şi în timpul competiţiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoţie, mândrie şi interes. Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale”, afirmă ministrul, într-o postare pe Facebook.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre