Simona Ionescu / Redactor Șef

David Popovici primește un nou titlu. Sportivul înregistrează succes după succes

David Popovici primește un nou titlu. Sportivul înregistrează succes după succes
În cadrul anchetei organizate de agenția bulgară BTA, la care au luat parte agenții de știri din regiuni, precum și Agerpres, David Popovici a fost declarat cel mai bun sportive din Balcani în anul 2022. El s-a impus la cea de-a 49-a ediţie, cu 64 de puncte.

La doar 18 ani, sportivul nostru a reușit să obțină în acest an, atât la Europene cât și la la Mondiale, medalii de aur la 100 și 200 m liber. De asemenea, David Popovici a reușit să doboare și recordul mondial la 100 m liber.

I-a devansat pe Djokovic și Modric

El l-a întrecut pe renumitul tenisman sârb Novak Djokovic, care a avut 61 puncte, învingător în ancheta BTA de şapte ori, a câştigat în acest an titlul la Wimbledon, dar şi Turneul Campionilor. Dar și pe fotbalistul croat Luka Modric, care a avut 48 puncte. Acesta a reușit performanța de a fi laureat al anchetei BTA în 2018, a cucerit trofeul Ligii Campionilor şi titlul de campion în Spania cu Real Madrid, dar şi bronzul cu naţionala Croaţiei la Cupa Mondială din Qatar.

Canotoarea Simona Radiș s-a situate pe locul 13

10 puncte a reușit să strângă și s-a clasat canotoarea Simona Radiş, dublă campioană europeană şi mondială în acest an, clasându-se pe locul 13. La rândul său, canoistul Cătălin Chirilă, campion european şi mondial, s-a clasat pe 33, cu 3 puncte. Pe lista sportivilor cu care ne mândri au mai figurat canotorii Ionela-Livia Cozmiuc, Sergiu Vasile Bejan, Marius Vasile Cozmiuc.

Precum și halterofila Loredana Toma, gimnastele Sabrina Voinea, Amalia Puflea, atleta Bianca Florentina Ghelber, luptătorii Nicu Ojog, Andreea Ana, săritorul în apă Constantin Popovici, pugiliştii Lăcrămioara Perijoc şi Andrei Arădoaie, toţi medaliaţi la Europene şi/sau Mondiale.

Agențiile de presă care au participat la clasamentul anchetei ”Cei mai buni sportivi din Balcani în 2022”, au mai fost AA (Turcia), ANA-MPA (Grecia), ATA (Albania), FENA (Bosnia-Herţegovina), HINA (Croaţia), MIA (Macedonia de Nord), MINA (Muntenegru) şi Tanjug (Serbia).

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre