Simona Ionescu / Redactor Șef

Măsuri dure pentru sportivii și jurnaliștii prezenți la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Măsuri dure pentru sportivii și jurnaliștii prezenți la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing
Mai sunt doar câteva zile și vor începe Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Ce proceduri au impus chinezii.

Creșterea cazurilor de coronavirus a făcut ca autoritățile de la Beijing să fie extrem de atenți cu sportivii și jurnaliștii care vor veni la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Măsuri dure pentru sportivii și jurnaliștii prezenți la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Pe toată perioada Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, autoritățile au impus proceduri draconice. Chinezi vor să aibă totul sub control, pentru că deja s-au îmbolnăvit 37 de persoane din rândul personalului olimpic. Asta în condițiile în care regulile sunt foarte stricte. Unul dintre jurnaliștii acreditați, Selina Wang, corespondent CNN, a vorbit despre pregătirile făcute de chinezi.

Jurnaliștii vor fi testați zilnic

„Mă aflu în Tokyo. În momentul în care vă vorbesc, mai sunt 14 zile până la începerea Jocurilor Olimpice, dar deja trebuie să îmi instalez pe telefon această aplicaţie, care îmi va monitoriza sănătatea în fiecare zi. Totodată, trebuie să încarc online şi certificatul de vaccinare anti-COVID.

În următoarele două săptămâni, voi limita pe cât posibil interacțiunile cu cei din jur. Cu 96 de ore înainte de plecare, iată-mă la primul test COVID”, a spus aceasta. Când a ajuns pe aeroportul din Beijing, aceasta a rămas uimită când a văzut o „invazie de costume de protecție.

Ai impresia că intri într-o unitate medicală”. După ce a trecut de controlul pașapoartelor, și-a luat legitimația de presă și a plecat spre hotel. În toată perioada cât vor participa la JO, jurnaliștii vor fi testați zilnic și vor fi obligați să stea în cameră sau în spațiile special amenajate.

Autobuz destinat exclusiv transportului participanților la JO

Potrivit declarațiilor Selinei Wang, sportivii și jurnaliștii vor fi transportați la hotel cu un autobuz destinat exclusiv transportului participanților la Jocurile Olimpice. Pe toată perioada cât va ține competiția sportivă, angajații hotelului vor sta la servici și nu au voie să meargă acasă. Ulterior, când evenimentul se va termina, aceștia vor mai sta în carantină alte 21 de zile.

Cantina care va asigura mâncarea sportivilor este toată robotizată, astfel că nimeni nu va interacționa cu vreun localnic.

Evoluția sportivilor români la JO de la Beijing va putea fi urmărită la TVR 1 și TVR 2

De peste 50 de ani, Televiziunea Română transmite Jocurile Olimpice de Iarnă, cel mai mare eveniment sportiv mondial. Se păstrează tradiția și în acest an, iar timp de două săptămâni, între 4-20 februarie 2022, veți putea urmări evoluția sportivilor români. Sunt 109 evenimente sportive la 15 discipline din 7 sporturi – patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză şi patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile şi snowboard).

Dar și bob (bob şi skeleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie. La JO Beijing 2022, se aşteaptă ca aproximativ 90 de comitete olimpice naţionale să participe. Se estimează că numărul atleților care vor participa la concurs să fie în jur de 2900.

Ceremonia de deschidere va putea fi urmărită la TVR 1

Pe 4 februarie la TVR 1 va avea loc ceremonia de deschidere, de la ora 14.00, iar la TVR 2, de la 19.10, primele probe de patinaj artistic.

La TVR 1, vor putea fi urmărite competiţiile de schi alpin, schi fond, biatlon, sanie, hochei, patinaj viteză, bob. Cei care aleg TVR 2, se vor bucura de transmisiuni de patinaj artistic, sărituri cu schiurile, dar şi short-track sau hochei. La microfonul transmisiunilor TVR se vor afla jurnaliştii Monica Bucur, Sorin Hobana, Vlad Arhire, Cristian Mîndru, Emil Hossu-Longin. Acestora li se va alătura fostul patinator, Marius Negrea, participant la JO.

Sursă foto: protv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre