Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce a murit Bogdan Stanoevici

De ce a murit Bogdan Stanoevici
Nu credea că există un virus ticălos care ucide pe toată planeta. Ba chiar a protestat în Piața Victoriei împotriva măștilor de protecție. Iată că virusul l-a răpus, după două luni de suferință.

Ajuns la spital cu COVID-19, pe 14 decembrie, fostul ministru al Românilor de Pretutindeni a murit în această dimineață, 12 ianuarie, în jurul orei 6.00.

De ce a murit Bogdan Stanoevici. L-a răpus COVID-19?

Starea sănătății actorului Bogdan Stanoevici, internat după ce a contactat o infecție cu coronavirus  a fost foarte gravă. Infecția cu coronavirus s-a complicat. I-au fost afectați plămânii aproape în totalitate, iar medicii au făcut eforturi să îl salveze. Din păcate, în această dimineață, după două luni de chin, actorul a murit. Pe 22 ianuarie, ar fi împlinit 62 de ani.

Sursa foto: Facebook

În spital, intubat din 14 decembrie, inițial a fost internat la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală. Medicii au anunțat că ar fi fost vindecat de Covid, dar în urma intubării a făcut o infecție nosocomială.

Ulterior a fost internat la Institutul CC Iliescu, la Fundeni, sub supravegherea echipei coordonate de profesorul doctor Șerban Bubenek. Fiul său venise urgent din Franța, unde locuiește cu mama sa.

Bogdan Stanoevici a fost conectat la aparate și la Insititul Fundeni, unde i s-a aplicat o procedură ECMO. Un fel plaman artificial, extracorporal prin care pacientul respiră, iar plămânii lui sunt în repaus pentru refacere. Specialiștii spun că această procedură are o rată de succes de doar 20%, însă ea se aplică în cazuri extreme, încercând să salveze pacientul. Din păcate, fostul actor și ministru a pierdut bătălia în această dimineață.

Cauza morții o vom afla în zilele următoare, după efectuarea autopsiei. Atunci vom ști dacă Bogdan Stanoevici a murit de Covid sau de infecția nosocomială.

Bogdan Stanoevici a fost actor, secretar de stat în Ministrul Culturii, ministru Românilor de Pretutindeni în guvernul Victor Ponta, manager al Circului Metropolitan și candidat la alegerile prezidențiale din 2019.

Bogdan Stanoievici nu purta mască

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos.

Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative.

Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes.

Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici la începutul lunii noiembrie.


Cum scăpăm de anxietate? Respirați, respirați, respirați!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre